SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışlaya Ev Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

Tokat’ın Turhal ilçesinde öğrenciler, “Sılayı Gurbete, Anne Şefkatini Kışlaya Taşıyoruz" projesi kapsamında hazırladıkları yöresel yiyecekleri Hakkari Dağlıca Sınır Karakolu’ndaki askerlere gönderdiler.

Tokat’ın Turhal ilçesi Şehit Yüzbaşı Erdal Okul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) 9-B sınıfı öğrencileri okul İngilizce öğretmeni ve aynı zamanda 9-B sınıfı Rehberlik Öğretmeni Elif Soylu öncülüğünde hazırlanan “Sılayı Gurbete, Anne Şefkatini Kışlaya Taşıyoruz" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencileri ve annelerinin hazırladıkları Tokat’a özgü yöresel ev yemekleri ve Mehmetçiklere yazdıkları not ve mektupları Hakkari Dağlıca Sınır Karakolu’ndaki askerlere gönderdiler.

Okul 9-B sınıfı öğretmeni ve öğrencilerini yapmış olduğu bu örnek davranıştan dolayı kutlayan Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, “Öğretmeninizle birlikte gerçekleştirmiş olduğunuz sosyal sorumluluk projenizi duyunca gerçekten çok duygulandık ve sevindik. Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz çok yönlü yetişsinler. Sadece mesleklerini yapmasınlar. Mesleklerinin dışında ülkemizde olup biten ne varsa onlarla da ilgilensinler. Gelecekte ülkemizi taşıyacak olan sizlersiniz. Ben bir öğrenciyim diye olaylara bakmayacaksınız. Çünkü sizden gelecek olan bir fikir Türkiye’de çok farklı dönüşümlere sebep olabilir. Bu da ülkemize artı bir katma değer olarak dönebilir. Bundan dolayı hiç kimse kendisini önemsiz hissetmesin. Sizden güzel fikirler doğdukça bizlerde mutlu oluyoruz. Bu sorumluluk projesinde de öğretmeninizle beraber sizler bir fikir ortaya atmışsınız. Çok da güzel bir şey yapmışsınız. Yapmış olduğunuz bu güzel proje sonunda orada bulunan askerlerimiz, komutanlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız tebriklerini ilettiler. Ben de onlar adına bu ince ve hassas düşüncenizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Okul ziyaretinde Kaymakam Bünyamin Yıldız’a İlçe Garnizon Komutanı J.Bnb.Yücel Orhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız da eşlik etti.

Projeyi hazırlayan 9-B sınıfı Rehberlik Öğretmeni Elif Soylu ise sınır karakollarında vatani görevini yapan Mehmetçiklere yalnız olmadıkları duygusunu yaşatmak için böyle bir rehberlik çalışması yaptıklarını söyleyerek, “Öğrencilerimle birlikte askerlerimiz için ne yapabiliriz derken böyle bir fikir ortaya çıktı. Askerlerimiz orada her şey yiyorlar ama annelerimizin yaptığı yiyeceklerden mahrum kalıyorlar. Biz de bu düşünceden yola çıkarak Tokat yöremize ait yaprak sarmasından tutun da Turhal yoğurtmacı, köy ekmeği annelerimiz yaptığı kuru pastalardan oluşan yiyecek paketlerini öğrencilerimin yazdığı mektuplarla birlikte gönderdik. Askerlerimiz de gönderdiğimiz yöresel yiyecekleri yerken çekindikleri resimleri sosyal medyada üzerinden paylaşarak bize teşekkür ettiler. Ayrıca bu projemiz ile ilgili Cumhurbaşkanlığımızdan beni aradılar ve Cumhurbaşkanımızın saygı ve sevgilerini ilettiler çok memnun oldum. Bu sosyal sorumluk çalışmamızı okulumuz 9/A ve 9/C sınıfı, sınıf rehber öğretmenleri ve öğrencilerimiz ile birlikte Aktütün ve Geçimli Hudut karakollarımız için de yapacağız” diye konuştu.

9-B sınıfı öğrencilerinden Yaren Kayahan, “Benim ağabeyim de asker. O da Hakkari’de vatani görevini yapıyor. Ağabeyimi diğer askerlerin yerine koydum. O yüzden bu projeye katılmayı çok istedim ve elimden geleni yaptım” ifadelerini kullandı.

9-B sınıfı öğrencilerinden İsmail Can Ferhatoğlu, Ezgi Simge Top ve Aleyna Paslı ise, “Biz askerlerimizi çok sevdiğimiz için böyle bir projeyi gerçekleştirdik” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız