SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''KİT Arazileri Belediyeye Verilmeli..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen “Çevre Sorunları ve Türkiye” konulu panele katılmak üzere gelen panelistler İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve İmar ve İskan Eski Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Doç. Dr. İsmail Toröz ve Yrd. Doç. Dr. Melike Gürel Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Malatya’ya ilk defa 1982 yılında İmar ve İskan Bakanı olarak geldiğini belirterek, o tarihte Malatya’yı tam anlamıyla tanıyamadığını ancak bugün Malatya’yı çok güzel bir kent olarak bulduğunu söyledi.

Malatya’da KİT’lere (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) ait araziler bulunduğunu belirten Prof. Dr. Samsunlu, bu arazilerin olduğu gibi, yeşil haliyle Malatya Belediyesine devredilmesinin büyük bir kazanç olacağını söyledi. Bu arazilerin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi ile şehrin daha fazla yeşil alana kavuşacağını kaydeden Prof. Dr. Samsunlu, “Yeşil alanlar şehirlerin akciğerleridir. Bu bakımdan da Malatya’nın ayrı bir şansı var. Çünkü üç büyük KİT Malatya’da hem de geniş yeşil alanlara sahip olarak bulunmaktadır” dedi.

Prof. Samsunlu Malatya Belediyesi’nin çöp sahasında da incelemelerde bulunma fırsatı bulduklarını hatırlatarak, “ Malatya’nın çöpleri çok düzenli ve gerekli tedbirler alınarak depolanıyor. Ayrıca, çöplerin geri kazanımı ile ilgili de önemli gelişmeler gördüm” dedi ve Belediye Başkanı Akın’ı çöplerin depolanması ve geri dönüşümünde yaptıkları çalışma için kutladı.

Şehirlerin yaşanabilir olmasının önemine değinen Prof. Dr. Samsunlu, şehirlerin yaşama kalitesiyle ülkenin neresinde olduklarını gösterdiklerini vurgulayarak, şehirlerde yaşama kalitesinin artması için belediyelerin olduğu kadar vatandaşların da çevreye sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti.

Çevre ile ilgili problemler konusunda panelistlerden bilgi edineceklerini ve birikimlerinden istifade edeceklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, Malatya’nın çevresel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Akın, Prof. Dr. Ahmet Samsunlu’nun “ KİT arazileri Malatya Belediyesi’ne devredilmeli” şeklindeki sözüne atıfta bulunarak, “ Sayın Hocamız çok haklı. Bu arazilerin Malatya Belediyesi’ne devredilmesi ile birlikte yeşil alan ve halkın ortaklaşa faydalanacağı sosyal mekanların inşası gerçekleşecektir. Bu kapsamda Sümerpark’ı inşa etmenin, Meyvecilik Araştırma Ensütitisü Arazisinde güzel bir proje gerçekleştirmenin ve Şeker arazisini Malatya’nın yeşiline katmanın mücadelesini veriyoruz. Şayet bunları gerçekleştirirsek Avrupa standartlarında kişi başına düşen yeşil miktarını yakalamak konusunda büyük başarı sağlamış olacağız“ dedi.

Belediye Başkanı Akın, Malatya’nın çöplerinin depolanması konusunda ise “ Çok düzenli depolamaya yakın bir depolama tesisimiz var ama onları da daha mükemmelleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ziyaretin sonunda panelistlere kayısının kristal maketi ile kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız