SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kitaba Yöneltelim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:45:47
A- A+ PAYLAŞ

Yazar Meryem Aybike Sinan, "Çocuk ve gençlerin internet ile bu kadar haşır neşir olması hayra alamet değildir" dedi. 

3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda kitaplarını imzalayan Malatyalı eğitimci-yazar Meryem Aybike Sinan, 3 yıldır kitap fuarına katıldığını hatırlattı. Sinan, “Türkiye’de sıra dışı fuarcılık sergileniyor Malatya’da. Birçok fuara katılan yazarlar, sürekli Malatya Fuarı'na atıfta bulunuyorlar. Davet edilince koşa koşa geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuk ve gençlerin internet, televizyon ve cep telefonu bağımlısı olmalarını da değerlendiren Sinan, “Çocuk ve gençlerin internet ile bu kadar haşır neşir olması hayra alamet değildir. Bir Karadeniz türküsü vardı. ‘Nenen çarık giyerdi unuttun mu?’ diye. Bugün twitter, facebook ile sosyal medya bir dakika durdurulsa kıyametler koparılıyor. Malum geçtiğimiz günlerde kapatılan twitter meselesinden kıyametler koparıldı. Halbuki çocuklarımız internet kafelerde duygu ve ruhlarını kaybediyor. Kimse endişe etmiyor. Bu nedenle ailelerin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Çocukları kitaba, düşünceye, tefekküre yöneltelim. Çocuk ve gençleri, sosyal medyadan mümkün olduğunca minimuma indirelim. Sanal ortamın gerçek hayatla olan farkını iyi anlatmalıyız ve öğretmeliyiz. Çocuklar sanal ortamda çok vakit geçiriyorlar. Kar topu yuvarlandıkça büyüdüğü gibi sosyal medya çılgınlığı da büyüyor” şeklinde konuştu.

29 Nisan’da açılan ve 4 Mayıs akşamına kadar açık kalacak olan fuara 236 yayınevi ve 200 civarında yazar katılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız