SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitap Festivali

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:56
Kitap Festivali
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen 1. Deniz Kitap Festivali törenle başladı. 24 Şubat’a kadar sürecek festivalde birçok yazar kitaplarını imzalayacak ve kitaplar indirimli satışa sunulacak.

Deniz Kitapevlerinin organizasyonunda bugün kitabevinin Nasuhi Caddesi Büyük Çarşı karşısındaki şubesinde açılışı gerçekleştirilen Kitap Festivali, 24 Şubat’ta sona erecek.

Mehteran takımının gösteri de yaptığı açılışa; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müftü Hacı Yusuf Gül, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Uz, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Sıdık Özdemir, Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Selim Çağlar ve Murat Turgut, mesleki teşekkül, oda, dernek ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, örnek davranış sergileyen Deniz Kitapevleri yetkililerine teşekkür edip, “Eğer medeniyet yarışı içerisinde olacaksak, şehrimizi sosyal ve kültürel yönden daha ileri noktaya taşıyacaksak, okuma ve eğitime daha fazla önem vermeliyiz. Okuma bilincini kazandırma için daha fazla çaba göstermek gerekiyor. Malatya Okuyor Kampanyası’nın da teveccüh gördüğünü biliyoruz” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Malatya Okuyor Kampanyası ile kitap okuma alışkanlığının git gide yaygınlaştığını dile getirerek, “Malatya var olduğundan beri kitap sevdalısı ve fikir dünyasına katkı sunan bir şehirdir. Ayrıca Malatya’dan birçok ile fikir dünyasından insanlar gitmiştir” ifadelerini kullandı.

Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir de Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı kitap kırtasiye mağazasında 19-24 Şubat tarihleri arasında Kitap Festivali düzenlediklerini ifade edip, “Okuma ve okutma adına bu kitap festivalini düzenledik” diyerek festivale destek verenlere teşekkür etti.

Özdemir, ‘‘Festival kapsamında 21 Şubatta Bejan Matur, 22 Şubatta Ahmet Turgut, 23 Şubatta Kahraman Tazeoğlu ve Hilmi Yavuz, 24 Şubatta Sinan Yağmur ve Yılmaz Odabaşı burada okurlarıyla buluşacaktır’’ dedi.

Konuşmalardan sonra Müftü Hacı Yusuf Gül’ün duası ve kurdale kesimiyle açılış gerçekleştirildi.

Bu arada Malatya’nın yetiştirmiş olduğu Kemal Deniz, Semra Kandemir, Tuğce Han, Sebahattin Özel, Esma Sayın ve Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü(PMYO) İbrahim Azcan da açılışta kitaplarını imzaladı.

1. Deniz Kitap Festivali çerçevesinde 24 Şubat’a kadar birçok yazar kitaplarını imzalayacak ve kitaplar indirimli satışa sunulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız