SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitap Fuarı Açıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi tarafından organize edilen Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’nın 22.’si düzenlenen törenle açıldı. 
 
Ramazan ayının başlaması nedeniyle Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) içerisinde kurulan 22. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı açılış törenine Vali Doç.Dr. Ulvi Saran, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri  bazı vakıf, dernek ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.
 
Mehter Takımı konseriyle başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak, Ramazan ayının amacına uygun bir şekilde vatandaşlar tarafından dolu dolu geçirilmesi için bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
 
Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Yeni Cami meydanında kurulan İftar Çadırı’nda her gün 1.500 kişiye iftar verileceğini, durumu iyi olmayan ailelere kuru gıda yardımlarının yapılacağını, Şerbet Çeşmesi’nde vatandaşlara şerbet ikram edileceğini, Aspuzu’da Ramazan Geceleri’nde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Çakır, bu etkinliklerden bir tanesinin de 22. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı olduğunu söyledi. 
 
Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’ndaki amaçlarının okumayı yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Malatyamız’da iki yıldan beri sayın Valimiz önderliğinde okuma kampanyası düzenleniyor. Biz de bu fuar vesilesiyle ‘Herkes sevdiği bir kişiye kitap hediye etsin’ istiyoruz” dedi. 
 
Amaçlarının Ramazan Ayı’nı vatandaşların dolu dolu yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Çakır, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Daha sonra konuşan milletvekili Öznur Çalık ise 22. Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’nın Belediye’nin önemli Ramazan etkinliklerinden bir tanesi olduğunu belirterek, ‘Malatya Okuyor’ kampanyasıyla Malatya’nın okumada Cines Rekorlar Kitabı’na girdiğini, bu fuarda satılacak kitaplarla da kitap satma rekoruna ulaşılması temennisinde bulundu.
 
Milletvekili Mustafa Şahin de yaptığı konuşmada, Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı sayesinde insanların kitaplarla buluştuğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Türk insanının kitap okuma alışkanlığının zayıflığına değinen Şahin, “Japonya’da bir yılda kişi başına okunan kitap sayısı 25 iken, İsviçre’de 10, Fransa’da 7, ama maalesef Türkiye’de 6 kişinin bir kitap okuduğuna şahit olmaktayız. Bizden önceki nesillere baktığımızda o Cihan imparatoru Yavuz Sultan Selim’in 3 saat uyuyup, 8 saat kitap okuyarak hayatlarını idame etmeye çalışmışlar. Eğer lider olmak istiyorsak mutlaka okumak zorundayız. Çünkü bilge insanların hepsi bu yoldan geçmişlerdir. İnşallah Kitap Fuarımız sayesinde insanlarımız tekrar okumaya başlar” dedi. 
 
Vali Doç.Dr. Ulvi Saran ise konuşmasında, “Bugün burada insanların gündelik hayat içinde belki de en değerli mesainin sarfedileceği bir faaliyetle ilgili bir iş kolu, bir Kitap Fuarı açılıyor. Kitap Fuarları millet olarak bir defa bizlerin daha çok okumamız, kendimizi daha fazla aydınlatmamız ve daha fazla bilgi edinmemizle alakalı bir faaliyet. Dünyada 20’nci büyük ekonomi içine girmiş olan ve 2023 yılı itibariyle ilk 10 ekonomi arasına girme iddiasında bulunan bir ülke için mutlaka çok yüksek bir hedefin tutturulması, dünya okuma liginde çok daha yüksek bir seviyeye ulaşmamız açısından önemli bir mesajı vermek üzere Malatya çapında düzenlenen bir etkinlik. Fuarımızın hayırlı , uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
 
Malatya Valisi Ulvi Saran’ın konuşmasından sonra İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün yaptığı dua ile Dini Yayınlar ve  Kitap Fuarının kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Açılışın ardından törene katılanlar hep birlikte standları gezdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız