SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitap Fuarı Hazırlığı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:50
Kitap Fuarı Hazırlığı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bu yıl 4’üncüsü yapılacak olan Kitap Fuarı için son hazırlıklara geçildi. Bir ay öncesinden tüm stantların tükendiği fuarın bu yılki ana teması ise Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı olacak. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. organizesi ile 4. Malatya Kitap Fuarı 5-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuar için hazırlıklar sürerken şu ana kadar tüm stantların dolduğu belirtildi. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, fuar öncesi Malatya’daki yazar ve düşünürlerle sabah kahvaltısında bir araya gelerek fuara nasıl bir katkı sağlanılacağını konuştu.

Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, bu yıl kitap fuarı alanını 5 bin metrekareden 8 bin metre kare alana çıkardıklarını belirterek dolayısıyla bu yılki fuarı yüzde 50 oranında büyüttüklerini dile getirdi. Şuana kadar bütün stant satışlarının tamamlandığını vurgulayan Akın, yaklaşık 1 aydır gelen tekliflere cevap veremediklerini çünkü çok ciddi anlamda firma bazında bir talep söz konusunun yaşandığını söyledi. Bu yıl 350 civarında yayınevinin Malatya Kitap Fuarına katılacağını belirten Akın, fuara 150’ye yakın da yazarın katılacağını söyledi.

Fuarın en büyük katılımcılarının öğrenciler olduğunu kaydeden Akın, bu nedenle özellikle İnönü Üniversitesi’nde okuyan 40 bine yakın öğrencinin de fuara katılması yönünde çalışmalar yapacaklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkısı ile bu yıl fuara yaklaşık 60 bin öğrencinin katılmasını sağlayacaklarını söyleyen Akın, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir Izetbegovic’in de fuara katılması yönünde girişimlerde bulunduklarının altını çizdi.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Akın, bu yılki fuarın ise Çanakkale Zaferinin 100’yılı anısına olacağını söyledi. Çanakkale Savaşında kullanılan malzemelerinde sergileneceğini belirten Akın, Çanakkale Tırı ile de o dönemin ruhunu fuar konuklarına yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplantı daha sonra katılımcıların görüş ve önerileri ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız