SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kitap Fuarı Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:42
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, 1 Mayıs’ta açılacak kitap fuarıyla kentin kültür odağı olacağını söyledi. 
 
Malatya’da 1 ila 6 Mayıs tarihlerinde kitap fuarının düzenleneceğini belirten Vali Saran, kitap fuarına 240 yayın evi ile 100’ün üzerinde yazar ve şairin katılacağını kaydetti. Saran, “Malatya gibi bir kentte belirli sayıda kitap evi var. Bu kitap evleri belirli ihtiyaçlara göre kitapları temin edip satışa sunuyorlar. Ancak Türkiye ölçeğinde, ülke kapsamında yayınlanan kitapların tamamını kısa süre içerisinde buralarda görme şansına sahip olamıyoruz. Bunu sağlamanın yolu kitap ve yayın dünyasının yeni ürünlerini, yeni eserlerini bir arada görebileceğimiz büyük bir etkinlik düzenlemektir. Büyük şehirlerde belirli sayılarda kitap fuarları düzenleniyor. Bu fuarlarda birçok yayın evi bir araya geliyor. Bu fuarlarda insanlar, yeni çıkan kitapları görüyorlar. Bunun yanında yazarları da tanıma imkanı elde ediyorlar. Fakat Malatya gibi bir yerde böyle bir fuarın yapılması başlangıçta düşünülemiyordu. Biz bazı teşvikler sağlayarak, Allah’ın izniyle bunu başarıyoruz. Büyükşehirler dışında Malatya’da da kitap fuarı yapılacak” dedi.
 
Vali Saran, Malatya Kitap Fuarı'na 300 binin üzerinde katılımcının gelmesini beklediklerini ifade ederek, “Etkinliğimizde 240’a yakın Türkiye çapında faaliyet gösteren yayın evi fuara katılacak. Bu bir rekordur. Biz bunu sadece Malatya’nın kitap fuarı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda bölgesinde cazibe merkezi olan Malatya’nın çevresindeki illerinde fuarı olarak değerlendiriyoruz. Çevre illerimizi de içine alan bu kampanyayla, bu bölgeye 1-6 Mayıs tarihlerinde büyük bir şölen mahiyetinde bir kazanım sağlayacağız. 300 binin üzerinde bir katılımcının fuara gelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kitap fuarının Malatya’ya büyük kazanımlar sağlayacağına işaret eden Vali Saran, “Amacımız kitap okuma kültürü olduğu gibi kitap alışverişi kültürünü de insanın gündelik hayatının bir parçası haline getirmek. Biz konfeksiyoncuları, şarküterileri, alışveriş merkezlerini dolaşıyoruz. Ama kitap evlerini dolaşmak, yayın-satış birimlerini dolaşmak gibi bir alışkanlığı da edinmeliyiz. Malatya kitap fuarı bunu sağlayacak. Belediye ile Malatya Park Alışveriş mağazası arasında kalan geniş alanda 5 bin metrekareyi aşan bir çadır tarzında fuar alanı oluşturacağız. Türkiye’nin her tarafından 240 yayın evi katılacak ve fuar 6 gün sürecek. Bu fuar kapsamında yine 100’den fazla yazarın, şairin, yayıncının ve 50 üst düzey yetkilinin Malatya’ya gelmesini bekliyoruz. İmza günleri, söyleşiler, şiir geceleri düzenlenecek. Ve Malatya gençleri, Malatya halkı televizyonlardan gördüğü, yazılarını gazete köşelerinden takip ettiği, kitaplarını farklı yerlerde gördüğü insanlarla bir araya gelme, onlarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma şansına kavuşacaklar. Ve böylece Malatya'da gerçekten bir kültür odağı ve cazibe merkezi olma yönünde önemli bir kazanım sağlanacak” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız