SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitap Fuarı'na İlgi Büyük

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:32
Kitap Fuarı'na İlgi Büyük
A- A+ PAYLAŞ

Valilik ve belediyenin işbirliği sonucu 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip çadırda açılan Malatya 1. Kitap Fuarı, vatandaşlardan ve öğrencilerden büyük ilgi gördü.

1 Mayıs Salı günü açılışı yapılan ve 6 Mayıs Pazar gece saat 22.00'de sona erecek olan fuara, 250 civarında yayınevi katılırken, birçok yazar da imza günü yaptı.

İMZA GÜNLERİ..

Malatyalıların fuara yoğun ilgi gösterdiklerini belirten TV sunucusu- Yazar Ayşenur Yazıcı, "Sabahın erken saatlerinde Malatya'ya geldik ve fuarın kapıları açılır açılmaz da içeri girdik. Ancak stanta geldiğimden beri elim hiç durmadı. Bende Elazığlı olduğum için Malatya ile aramızda uzak bir kültür farkı yok. Çok sıcak, çok içten ve sorgulayıcı okurlarımız var. Ciddi anlamda da kitap satışlarımız var. Ben bu kadar ilgi beklemiyordum. Burası mahşer yeri gibi" diye konuştu. 
 
Yazıcı, gençlerin kitaba düşkünlüğüne de değinerek, "Sabah gelen genç arkadaşlarımızla sohbet ettik ve gelen arkadaşlarımız tekrar tekrar geldiler. Şimdiki neslin daha akıllı olduğuna inanıyorum" dedi.
 

Fuarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Malatyalı şair ve yazar Altan Murat Ünal, Malatya'da ilk kez düzenlenen fuarın beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. Ünal, ilgiden memnun kaldığını dile getirerek, "Malatya'ya böyle bir fuarı getiren emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah her zaman olur. Beklentilerimin üzerinde faaliyetler var ve herkes bundan istifade ediyor. Malatya insanı okumaya düşkün bir toplum. Fuarın daha yararlı olacağını düşünüyorum. Gençlerin kitaba ilgileri giderek belirginleşiyor. Geçmişte kitap okuma alışkanlığı biraz zayıftı ama şimdiki nesil okumayı gerçekten seviyor. İmzaladığım kitapların okuyucularının çoğunluğu gençlerdir. Gelecek nesillerin bol bol kitap okumaları lazım" ifadelerinde bulundu. 
 
Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi'nin ortak organizasyonu ile düzenlenen Malatya 1. Ulusal Kitap Fuarı'na katılan Canan Tan, Malatyapark AVM'de 'Minder Sohbetleri'ne katıldı.  Okurlarından gelen soruları yanıtlayan Tan, yazarlık ve okuma konularında gençlere öğütlerde bulundu.  Okurlar, Tan'ın minder sohbetlerine ilgi gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız