SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitap Fuarının Açılışı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:55
Kitap Fuarının Açılışı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. 4 Mayıs akşamına kadar açık kalacak olan fuara 236 yayınevi ve 200 civarında yazar katılıp kitaplarımı imzalayacak. 

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş’nin organize ettiği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki 5 bin metrekare kapalı alandaki çadırda düzenlenen 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışında Malatya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ile Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, “Bundan önce düzenlenen ilk 2’si Malatya’ya yakışır ,göğsümüzü kabartır, yüzümüzü güldüren bir sonuçla gerçekleşti. Hem katılımcı sayısı, hem yazar ve yayınevi sayısı itibariyle ve kalitesiyle örnek gösterilen ve hesaba katılan bir fuar haline geldi. Fuar sayesinde önce kendimizi okuyalım. Niye varız. Nedir görevimiz.Ne yapmalıyız, kendimiz, ailemiz, ilimiz, ülkemiz ve insanlık için diye kendimize sormalıyız” ifadelerini kullanarak okumanın öneminden de söz etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, kitaba az, televizyona fazla zaman ayrılmasını tenkit edip, “Biz de çok ciddi bir saplantı var. Evimize girdiğimizde mutlaka televizyonun açık olduğunu görmekteyiz. En azından gündü bir iki saat televizyona ambargo konulup, gençlerimizin ve evlatlarımızın eline ,onların ufuklarını açacak, mesleki tercihlerini yapacak, kendilerine rehberlik yapacak okuma alışkanlığını kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, geçen yıllar düzenlenen fuara 300 binlerin katıldığını hatırlatarak, “Amacımız Kitap ve Kültür Fuarı ile birlikte Kültür Haftası düzenlemektir” diyerek, Malatya’nın sosyal ve kültürel anlamda değişmesinin öneminden söz etti.

Malatya Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı da, en güzel alışkanlığın kitap okuma alışkanlığı olduğuna dikkat çeken, 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı için başvuran 90 yayınevine ise yer yokluğu nedeniyle olumsuz cevap verdiklerini söyledi.

Nalçacı, fuar süresince birçok yazarın kitaplarını imzalayacağını ve fuar süresince konferans ve söyleşi programının da gerçekleştirileceği ifade etti.

3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın Onur konuğu Yazar Gülten Dayıoğlu ise, “Çocuğumuzu nasıl gıdalarla doyuruyorsak, ruhsat yapılarını doyurmak için de bol bol kitap okutmalıyız” dedi.

Konuşmalardan sonra kurdele kesilerek 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

4 Mayıs akşamına kadar açık kalacak olan fuara 236 yayınevi ve 200 civarında yazar katılıp kitaplarımı imzalayacak.

Yayınevlerinin kitapları indirimli olacak satışa sundukları vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız