SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kitap Veren Ağaç Okunur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:19
'Kitap Veren Ağaç Okunur
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bazı ilköğretim okullarında “Kitap Veren Ağaç Okunur” projesini başlattı.

Proje tanıtımının gerçekleştiği Fırat İlkokulunda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Çocuk Meclisi Başkanı Ayşenaz Atabay, Okul Müdür Yardımcısı Zeki Sevinç, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, yaptığı konuşmada çocuk ve hayal arasında sıkı bir bağ olduğunu belirterek, çocuğun “hayal kuran insan” olduğunu söyledi. “Kitap Veren Ağaç Okunur” projesinin de bir çocuğun hayali olduğunu vurgulayan Pektaş, “Bugün burada bu proje ile toprağa bir tohum attık,  umarım bu tohum ileride birer Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Ahmet Hamdi Tanpınar olarak karşımıza çıkacaktır. Temennimiz bu tohumun ileride yüzlerce kitabın yazılmasına vesile olmasıdır” dedi. 

Proje kapsamında hazırlanan ağaç minyatürünün okullarda iki hafta boyunca kalacağını ve kitap özetlerini Kent Konseyi Genel Sekreterliğine getiren öğrencilere sürpriz hediyeler verileceğini söyleyen Pektaş,  Kent Konseyi olarak çocukları mutlu etmeye yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydederek,  okul idaresine ve öğrencilere teşekkür etti.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşenaz Atabay, faydalı bireyler olmak adına herkesin çok kitap okuması gerektiğini vurgulayarak, “Bizlere destek olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a, Müdür Yardımcısı Zeki Sevinç’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Zeki Sevinç uygulanan projenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a teşekkür etti. Öğrenciler yapılan çalışmadan memnun oldukları ifade ederek Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ettiler.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre proje kapsamında hazırlanan minyatür ağaç üzerine dekore edilmiş kitaplar belirli aralıklarla okullarda öğrencilerin istifadesine sunulacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız