SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitapçılar Dernek Kurdu

A- A+ PAYLAŞ

Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla dağıtılan ders kitapları ve ilköğretim okullarında ticarileşmiş ve kayıt dışı olan yardımcı ders kitapları ile üniversite, baro gibi kurumlarda fişsiz olarak satılan kitapların mesleklerini tehdit ettiği düşüncesinde olan kitap ve kırtasiye sektörünün aktörleri bir araya gelerek Malatya Kitap ve Kırtasiyecileri Derneği'ni kurdu.

Kurucu Başkanlığını Doğan Atlas dağıtım şirketinin sahibi Şahin Doğan’ın, kurucu üyeliklerini ise Mehmet Özbey, Oktay Kaynar, Aladdin Karakuş, Enver Karakoç, Ergun Bulundu ve Emre Tabağcılar’ın üstlendiği dernek kuruluş faaliyetlerini tamamlayarak tüzel kişilik kazandı.

Konu ile ilgili olarak dernek kurucu başkanı Şahin Doğan “Ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının kitapevleri aracılığıyla dağıtımının yapılmasını sağlamak, ders kitaplarının yanı sıra kültür alanında yayınlanan kitapların aracısız ve kesintisiz okuyucuya ulaşmasını sağlamak ve böylece yok olmaya yüz tutan mesleğimizi canlandırmak ve sektörde çalışanların mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir araya gelerek derneğimizi kurduk. Dernek olarak bunların yanı sıra mesleğimizin yok olmasına neden olan bazı etmenleri gündeme getirerek çözülmesi için gerekli girişimleri yapacağız. Bu etmenlerin başında özellikle de ilköğretim okullarında velilerin maddi kaybına neden olmasına neden olan yardımcı ders kitapları, üniversite ve baro gibi kurumlarda satılan ve alıcısına belgesi verilmediği için devletin vergi kaybına neden olan kitap satışları geliyor. Bu konuları da gündeme getirerek gerek velilerin gerekse de vergi kaybına neden olan uygulamaların kaldırılmasına ve kitapevlerinde satılmasını sağlamaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız