SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kitapları Kitapçılar Dağıtsın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:46:48
A- A+ PAYLAŞ

Kitapçılar Derneği Başkanı ve Malatya Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi Şahin Doğan, hükümetin sosyal politikaları bağlamında ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarının perakendeci kitap ve kırtasiye esnafı aracılığı ile dağıtılması gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu konuda göreve çağırdı.

Konuyu geçtiğimiz günlerde Malatya TSO Meclis toplantısındaki konuşmasında gündeme taşıyan Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan, hükümetin ders kitaplarını bedava dağıtmasının önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:  “Ders kitaplarının devlet tarafından zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın tüm öğrencilere bedava dağıtılması sosyal politikalar anlamında takdir edilmesi gereken bir hizmettir. Ancak, toplumun bir kesimi pozitif sosyal politikalar çerçevesinde desteklenirken, bir başka kesimin mağdur edilmemesi gerekir”.

Türkiye genelindeki binlerce perakendeci kitap ve kırtasiyeci esnafın ders kitaplarının bedava dağıtılması nedeniyle ciddi düzeyde müşteri kaybına uğradığını hatırlatan Malatya TSO Meclis Üyesi ve Kitapçılar Derneği Başkanı Doğan daha sonra şöyle devam etti: “Hükümetimizin ders kitaplarını bedava dağıtmasını elbette destekliyoruz. Anayasadaki sosyal devlet ilkesinin bir gereğinin yerine getiriliyor olması güzel bir icraattır. Fakat bu durum binlerce esnafı ekonomik açıdan zayıflattı, çünkü ders kitapları ile kitapçı ve kırtasiyeci esnafı arasındaki bağın koparılması binlerce esnafımızın önemli ölçüde müşteri kaybına uğraması sonucunu da doğurmuştur. İşte bu olumsuzluğun ve mağduriyetin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın şehirlere gönderdiği ders kitapları kitapçılar ve kırtasiyeciler aracılığı ile öğrencilere ulaştırılmalıdır. Bu bağlamda Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün harekete geçerek Malatya’ya gönderilen yaklaşık 2 milyon ders kitabının perakendeci kitap ve kırtasiyeci esnafı aracılığı ile dağıtılması için gereken zemini hazırlamalıdır”. 

Ders kitaplarının kitapçılar aracılığı ile öğrencilere ulaştırılması konusu Malatya Kitapçılar Derneği Başkanı Şahin Doğan’ın temsil ettiği Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Kitapçılar-Kırtasiyeciler-Dershaneler, Matbaacılar Komitesi’nde de görüşüldü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız