SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitaplarını İmzaladılar, Söyleştiler..

A- A+ PAYLAŞ

"Melita'dan Battalgazi'ye.." etkinlikleri kapsamında Gazeteci- Yazar Azer Bortaçina ve Televizyon Programcısı- Yazar Ayşenur Yazıcı, kitaplarını imzalayıp, şöyleşiye katıldılar.

Etkinliklerin son gününde Battalgazi ilçesindeki tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen imza gününde, son kitabı "Cömert Toprakların Masalı Doğu Anadolu"da, Malatya'yı da yazan Bortaçina bu kitabın yanı sıra diğer kitaplarını, Yazıcı da biri şiir olmak üzere 4 kitabını okurları için imzaladılar.

Daha sonra, Kervansaray'da iki yazarın katıldığı, Battalgazi etkinliğinin koordinatörlerinden Yrd.Doç.Dr. Göknur Akçadağ Göğebakan'ın yönettiği söyleşi gerçekleştirildi. Göğebakan, Bortaçina'ya kitabında Malatya'ya 100 sayfa yer vermesinden dolayı teşekkür etti. Bortaçina, kitabı ve öncesinde bölgeye yaptığı geziyi, yaşadıklarını, gözlemlerini anlattı ve bir sonraki projesinin İç Anadolu olduğunu söyledi.

Bortaçina, söyleşinin yapıldığı Kervansaray'a kitap önhcesi gezi sırasında geldiğini, içerisini kötü kokulu, bakımsız bir yer olarak hatırladığını, bu nedenle içerisine giremediğini, ancak son durumuna getirilmesinden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Daha sonra, 23 yıllık gazeteci ve televizyon spikeri, programcısı olduğunu belirten Ayşenur Yazıcı konuştu. Meslek yaşamında 53 ödülü bulunan, Türkiye'de Türkçe'yi en iyi konuşan haber spikeri ödülünün de sahibi ve de aslen Elazığlı olan Yazıcı, bir süre yaptığı kadın programları soruldu. Yazıcı, "Biz olmasak da bu olaylar vardı ve var olacaktır. Biz parmak bastık. Program yok ama hala yüzlerce kişi beni arıyor, çözüm istiyor. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum."dedi.

Gelecekteki projelerinin ne olduğu sorusuna da Yazıcı, "Pozitif hayat ve olağanüstü hayatlar, mucizeler" konusunun ilgisini çektiğini bu konu üzerine yoğunlaşacağı yanıtını verdi ve daha sonra popüler kültürün Türkiye'de insanları nasıl etkilediğini, kültürün nasıl yozlaştığını anlattı.

Söyleşinin son bölümünde program yöneticisi Göğebakan, davete icabet ettikleri için iki yazara da teşekkür etti. İki konuk da, Battalgazi Belediyesini, proje danışmanlarını kutladılar.

Kervansaray'da, bu programdan önce de Yerel Gündem 21'in organizasyonuyla "Malatyalı Şairler Buluşması" gerçekleştirildi.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE/ Battalgazi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız