SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kitapsız Okul'.. Malatya'da Olur!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:34
'Kitapsız Okul'.. Malatya'da Olur!
A- A+ PAYLAŞ

İlk ve orta dereceli okulların açılmasının üzerinden 3 hafta geçmiş olmasına rağmen, okulların açıldığı gün sınıf sıralarının üzerinde olması gereken ders kitaplarının halen bazı okullara ulaşamadığı öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimi ile “Okulların açıldığı gün kitaplarını sıranın üzerinden alacak olan öğrenci”lerin bir bölümü kitaplarına henüz kavuşamamış, dolayısıyla onlar için Başbakan Erdoğan’ın sözü yerine getirilmiş değil. 

Sorunu yaratan ise Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir yıl önceden belli olan ‘Ders Kitabı Ambalajlanması ve Okullara Dağıtımı’ ihalesini okulların açılmasına çok kısa süre kala yapmasının yanı sıra, ihale şartnamesine aykırı biçimde, keyfi tutumla ihale yapılmasından doğan sorunlar olduğu belirtiliyor. 

Hanbey Mahalesi Muhtarı Hakverdi: Milli Eğitim’in Mahallemizdeki Okula Kitap Vermemesi Çok Çirkin Bir Tutum

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmiş olmasına rağmen halen birçok ders kitabının verilmediği öğrenilen okulların biri de Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sadece 5 km. uzaklıktaki Hanımınçiftliği'ndaki okul. 

Hanımınçiftliği Hanbey Mahallesi Muhtarı İsmail Hakverdi, kendisinin ve mahallesinde ikamet eden ailelerin çocuklarının bir aydır okula kitapsız gelip gittiğini belirterek, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden başlayarak bakanlığa kadar ulaşan şikâyetlerine karşılık hiçbir gelişme olmadığını söyledi. 

“Çocuklarımıza ikinci sınıf muamelesi yapılıyor. Merkezdeki okullara kitapları eksiksiz dağıtılmış. Ama bizim çocuklarımız hala okula kitapsız gelip gidiyor” şeklindeki sözlerle adeta isyan eden Hanbey Mahallesi Muhtarı İsmail Hakverdi, “Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ilgili müdür yardımcısından tutun, Mehmet Bulut’a, valiliğe ve bakanlık yetkililerine kadar çalmadığım kapı kalmadı. Ama bir sonuç alamadım. Merkezdeki birçok okulun kitapları eksiksiz dağıtılırken beldemize yapılan bu muamele çok çirkin bir davranıştır” dedi. 

“Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Keyfi Tutumu Çocukları Perişan Etti” 

Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini kitap dağıtımında çifte standart uygulamakla suçlayan  Hanbey Mahallesi Muhtarı İsmail Hakverdi’nin yanı sıra konuya yakın çevreler ise “Gelen kitaplar, Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesinin spor salonlarında depolanıyor ve buradan okullara dağıtılıyordu. Bu yıl salonlar onarıma girince kitapların konacağı depo arayışına girdiler. Depo olmadığı için kitap siparişini zamanında yapamadılar. Bu durum Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin keyfi tutumundan kaynaklanıyor. Bu keyfi tutum yüzünden çocuklar bu yıl perişan edildi. Üstelik Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bu işi yürüten yetkililer Başbakan Erdoğan’ın kitap dağıtım konusundaki hassasiyetini dikkate almayarak başbakanı öğrenciler karşısında mahcup bırakmıştır” yorumunu yaptı.

FOTO: Hanımınçiftliği'ndeki okul (Yaşar KARAASLAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız