SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kıyafet İçin 12 Milyon İmza

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:21
Kıyafet İçin 12 Milyon İmza
A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen "kamu çalışanlarına kılık-kıyafet özgürlüğü" talebiyle başlattıkları kampanya kapsamında toplanan imzaları Bakan Faruk Çelik'e teslim etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, geçen yıl mart ayında başlattıkları ''Özgürlük İçin 10 milyon İmza'' kampanyasında 12 milyon 300 bin imzaya ulaştıklarını belirterek, kampanyaya destek olanlara teşekkür etti.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in toplantıya salondaki kadınlara gül dağıtarak geldiğini belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

''Sayan Bakanımızın bu toplantıya gül dağıtarak gelmesini 12 milyon 300 bin dilekçeye, kesin 'evet' deme sinyali olarak alıyorum. 1930'da kadına seçme, 1934'te seçilme hakkını vermişiz, 2013'te ne giyeceğini seçme hakkını hala vermiyoruz. Başörtülü kadın, cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili, belediye başkanı eşi olabilir ama bunların kendisi olamaz. Bu eş kontenjanından birey olmadır ki buna önce Çalışma Bakanımızın bizlerle beraber karşı koyması lazım. Çünkü kadın erkek birer bireydir, eğitim, çalışma, siyaset hakkı, cinsiyetlere göre şekillenemez. Dolayısıyla cinsiyet ayrımcılığının sona ermesini istiyoruz.''  

Bakan Çelik de sendikalardan sorumlu bakanlık olmaları nedeniyle Memur-Sen'in imzaların teslimi konusunda kendilerini tercih ettiğini belirterek, imzaların Bakanlar Kurulu'na ulaştırılması için üzerlerine yüklenen sorumluluğu yerine getireceklerini bildirdi.  

Kadınların sendikal yaşamda yer almalarının önemine vurgu yapan Bakan Çelik'in ''Doğrusu Memur-Sen yönetimindeki iki kadın arkadaşımızı sağımıza solumuza aldık, toplantıyı birlikte gerçekleştiriyoruz. Eğer bu olmamış olsaydı biraz daha ağır cümleler kullanacağımı da burada belirtmek istiyorum. Onun için sayılarının da sendikal yönetimde artmalarını istiyorum. Ahmet Bey, yanlış anlamaz inşallah ama bir bayan genel başkandan da alabilirdik, bu dilekçeleri'' şeklindeki sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu. 

Bakan Çelik'in, ''Olayı, hak arama ve bu taleplerin boyutunu ifade etmek açısından söylüyorum. Kadınlarımızın bu anlamda her alanda önlerinin açık olmasının ifadesi anlamında bu cümleyi söylemiş oluyorum'' demesi üzerine söz alan Ahmet Gündoğdu ise ''Yeter ki bu sorun çözülsün, dilekçeleri bayan bir bakana vermemizle, bayan bir genel başkanının vermesi arasında bir fark yok'' esprisinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız