SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kızı Geri Alırız Dedim..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ismi Azrail olan bir kişi yanlış anlaşılmalara neden olduği için mahkeme kararı ile ismini Ali olarak değiştirdi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde oturan Özdemir ailesinin Azrail ve Cebrail olan iki çocuklarının en büyüğü olan 19 yaşındaki Azrail Özdemir, Akçadağ Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak Nüfusta İsim Tashihi davası açtı.

Mahkemeye çevresinde Ali olarak bilindiğini belirten Azrail Özdemir'in ismi nüfustaki Azrail ismi iptal edilerek, Ali olarak düzeltildi. Azrail ismini değiştiren genç, Malatya'da günlük yayınlanan Görüş Gazetesi'nde "İsim Tashihi" ilanı verdikten sonra Akçadağ Nüfus Müdürlüğü'ne giderek isim yerinde Ali yazan nüfus cüzdanını aldı.

Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi Muhtarı Mehmet Tufan (altaki fotoğrafta) ise Azrail'i daha önce Ali olarak bildiklerini ve kendisine komşusunu kızını verdiklerini anlatarak, durumu kendisine ikametgah kağıdı imzalamaya getirdiğinde öğrendiğini söyledi. Muhtar Tufan, "Baktım ki cüzdanında Azrail yazıyor. Döndüm dedim ki 'Bizi de kandırdın. Dedi ki 'Benim ismim Azrail değil, Ali.' İsmini değiştirmesini söyledim, aksi takdirde kızı kendisinden geri alacağımızı söyledim. O da mahkemeye vererek ismini Ali olarak değiştirdi" dedi.

Azrail olan ismini değiştiren ve isim değişikliği kararı 27 Nisan'da kesinleşen Ali Özdemir ise "İsimimi değiştirmeye karar verdim. İsimim babam koymuş. İki kardeşiz. Benimiki Azrail'di, kardeşiminki ise Cebrail. İsmimi toplumda yanlış anlaşılmalara neden olduğu için değiştirmeye karar verdim. Bir hafta önce kimliği değiştirdim. Mahkemede hakim ismimden dolayı biraz şaşırdı. Gazeteye gittiğimde gazeteci de şaşırdı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız