SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızık'ta Kış Yarısı Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:04
Kızık'ta Kış Yarısı Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan ilçesinde kış yarısı etkenliği düzenlendi.

Kızık Köyü’nde düzenlenen birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla Orta Asya’dan beri süregelen geleneklerden olan kış yarısı etkinliği tertiplendi ve ilgi gördü.

Etkinlikte komite üyeleri, folklorik kıyafetler içerisinde değişik roller üstlenerek; gelin, damat, baba, koruyucular yapay bir deve ve davul zurna eşliğinde göçü canlandırdı. Devamında hep birlikte halay çekildi. İlçede her yıl yapılan ve bahara yaklaşmanın sevincinin yaşatıldığı etkinlik öncesi hazırlık sürecinde, evlerin kapısı çalınarak yiyecek toplandı. Köy sokaklarını dolaşan gençler köy sakinlerini hem etkinliğe davet etti hem de kışın yarılanmasının sevincini yaşadı. Kış yarısı kültürel etkinliği toplanmış olan bu yiyeceklerden yapılan aşın misafirlere ikramı ile sona erdi. Bu etkinliğin yanı sıra Abdal Musa Lokması da yapıldı. Etkinliğe Kızık köyüyle birlikte çevre köylerden, Arguvan’dan ve Malatya’dan yüzlerce kişi katıldı.

Etkinliğe; İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özcan Durmaz, İlçe Emniyet Amir Vekili Doğukan Özer, Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, İlçe Malmüdürü Mesut Apaydın, İlçe Tarım Müdürü Ali Asker Ekici ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin sonunda katılımcılara etli pilav ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız