SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay İçin Bina Tahsisi Anketi Sonucu

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un önderlik ettiği kan bağışı kampanyası dolayısıyla geçtiğimiz aylarda Malatya’ya gelen Kızılay Genel Başkanı Dr. Tekin Küçükali, yer sağlanması halinde Kızılay’ın aralarında Kan Merkezi, Bölgesel Lojistik Merkezi, Aşevi, Çamaşırhane vs. birimlerinin olacağı bölgesel bir ünitesini Malatya’da kurabileceklerini söylemiş ve bu proje için de en uygun yer olarak, Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü, şimdiki Özel İdare Genel Sekreterliği binasını gördüklerini söylemişti.

Buranın tümüyle tahsisi halinde kısa sürede devreye sokulabileceğini söylerken, Özel İdare bünyesine giren binanın tahsisi konusunda ilk başlarda İl Genel Meclisi başkanı başta olmak üzere “pek olumlu” bakılmamış, hatta bu yatırım için Beylerderesi’ndeki Köy Hizmetleri’ne ait yer önerilmişti. Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine, Cengiz Topel’deki binanın bir katının Kızılay’a tahsis edilebileceği ilgililerce dillendirilmeye başlanırken, dönemin Valisi Osman Derya Kadıoğlu da, bina tahsisini değerlendirebilmeleri için Kızılay’ın burada uygulayacağı projenin ne olacağını resmi yazıyla, Kızılay’a sorma kararı almış, bu yazı gönderilmişti.

Yazıya henüz yanıt gelmediği öğrenilirken, tartışmanın başladığı dönemde; malatyahaber.com; planlanmış bir yatırım olmayan, tamamen Kızılay Genel Başkanının Malatya’dan etkilenmesi ve sempatik yaklaşımı doğrultusunda çok kısa sürede sonuçlanması gereken bu konu ile ilgili halkın görüşünü belirleyebilmek amacıyla, anket düzenlemişti.

Ankette, “Kızılay, Kan Merkezi başta olmak üzere birçok önemli yatırım için Cengiz Topel'deki eski Köy Hizmetleri binasını istiyor. Bazı seçilmiş ve bürokratlar ise bu isteğe pek olumlu bakmıyor. Sizce…” sorusu yöneltilmiş ve iki yanıt seçeneği sunulmuştu.

Toplam 3.355 kişinin katıldığı bu ankette; “Bu bina tümüyle Kızılay'a Verilmeli” yanıtına yüzde 84’lük bir oranı oluşturan 2.821 oy, “Bu bina Kızılay’a verilmemeli” yanıtına ise yüzde 16’lık oranı oluşturan 534 oy verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız