SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay Kan Merkezi'nde Start

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay’ın Malatya Kan Merkezi hizmete başladı. Kan Merkezi’nin hedefi Malatya’da yılda 17 bin ünite olan kan ihtiyacını karşılayabilmek. Kan Merkezi’nin resmi açılış töreninin ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya yapacağı ziyaret günü olan 12 Temmuz tarihinde yapılacağı öğrenildi.

KIZILAY KAN MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
Kızılay tarafından Malatya’da açılması kararlaştırılan Kan Merkezi 4 Temmuz'dan itibaren kan almaya başladı. Valilik Binası arkasındaki Özel İdare Müdürlüğü’ne ait daha önce Açık Öğretim Fakültesi Bürosu olarak kullanılan binanın Kan Merkezi olarak tahsis edilmesinin ardından, Kan Merkezi yapılan düzenlemeler sonrasında hizmet vermeye başladı.

Kızılay Kan Merkezi’nin bir süre saat 21.00’e kadar kan alımını gerçekleştireceği, kısa süre sonra ise hizmetlerin 24 saat boyunca devam edeceği ifade edildi.

Kan Merkezi Müdürlüğü’nü Dr. Serdal Ucuz ‘un yaptığı, merkezde 2 doktor, 3 Flebotomi Uzmanı, 4 Kompenent Uzmanı ile 4 personelin bulunduğu belirtilerek, Kan Merkezi’nin hedefinin Malatya’nın 17 bin ünite olan kan ihtiyacını karşılamak olduğu kaydedildi.

Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, halkın kan verme konusunda duyarlı olmasını isteyerek, 18-65 yaş arasında 52 kilodan aşağı olmayan ve herhangi bir hastalığı bulunmayanların kan bağışında bulunabileceklerini belirttiler. Yetkililer, alınan kanların güvenirliliği için hangi gruptan olduğunun belirlenmesi açısından 4 kez tahlil edildiğini bunun yanı sıra AIDS, Hepatit B ve Hepatit C yönünden de tahlillerin yapıldığını ifade ettiler.

Kan Merkezi’nin, Devlet Hastaneleri ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kan ihtiyacı durumunda Merkezden istemde bulunmasından sonra araçla en kısa sürede ulaştırılacağı da ifade edildi.

RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ
Bu arada dünden itibaren hizmete giren Kızılay Kan Merkezi’nin resmi açılış töreninin ise 12 Temmuz tarihinde Malatya’ya gelerek AKP İl kongresi’ne katılıp bazı açılış ve temel atma törenlerine katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız