SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay ve Kızılhaç Günü..

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay ve Kızılhaç Günü nedeniyle Malatya Şelale Lokantası’nda tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, 185 ülkede 100 milyona yakın gönüllü üyesi bulunan Kızılay ve Kızılhaç'ın, savaş ve afetlerde insanların yardımına koştuğunu belirterek, "Savaşsız ve afetsiz günler diliyoruz"dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, "Mağdur olan mazlumun milliyeti sorulmadan hizmet veren Kızılay ve Kızılhaç'ın hizmetlerini unutamayız. Kızılay ve Kızılhaç, uluslararası yardımlarda güçlerini birleştirip, insanların yardımına koşarak örnek bir hareket sergiliyorlar"diye konuştu.
Kızılay’ın Türkiye’de bir sembol haline geldiğini vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, "Bazı kurumlar vardır ki, o ülkede sembol hale gelmiştir. Bu kurumlardan biri Kızılay'dır. Kızılay, savaş ve afetlerde yaraları saran kuruluş olarak bilinir"dedi.

Malatya'da Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nün eski binasının atölye ve restoran bölümünü Kızılay'a verdiklerini ve burasının aşevi ve Kızılay deposu olarak kullanılacağını belirten Ali Kazgan, bu kuruma desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye Kızılay Derneği Malatya Şube Başkanı Dr. Ali Yalçın ise, Kızılay olarak savaş ve afetlerde yardım yaptıkları gibi, kan bağışı kampanyaları ile de hastaların ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, "Gönüllü yardım kuruluşu olarak savaş ve afetlerde acil yardımda bulunuyoruz. Ayrıca değişik yardımlar da yapıyoruz "dedi. Yalçın, Yeni Cami Meydanı'na Kızılay Çeşmesi yaptırmak istediklerini, bu konuda belediyeden ilgi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra Kızılay'ın hizmetlerini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız