SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay, VOF'a 150 Milyon TL Yatırım Yapacak

0
Güncellendi - 2018-06-20 05:08:43
Kızılay, VOF'a 150 Milyon TL Yatırım Yapacak
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve kurum olarak 83 milyon TL teklif verdikleri Vagon Onarım Fabrikası'nda (VOF), arsa ve bina bedeli dahil toplam yatırım tutarının 150 milyon TL'yi bulacağını söyledi.

Malatyalı olan Dr. Kınık'la konuşan Hürriyet Gazetesi'nin Malatyalı Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Kızılay Genel Başkanı'nın VOF'la ilgili söylediklerini, gazetedeki köşesinde şöyle aktardı:

"KIZILAY Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kurumun 150’nci kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen iftar buluşmasında ilgimi çekeceğini bildiği gelişmeyi paylaştı:

- Malatya’daki eski vagon fabrikasında afet konaklama sistemleri üreteceğiz.

Yıllardır başta tekstil-konfeksiyon sektörüne üretim merkezi olmak üzere çeşitli formüllerle gündeme gelen eski vagon fabrikasının Kızılay’a devri doğal olarak ilgimi çekti. Malatya Hekimhan’lı olan Kınık’a sordum:

- Kızılay, eski vagon fabrikasını bedelsiz mi devralıyor?

- Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan 52 bin metrekare kapalı alana sahip toplam 500 dönümlük alana talip olmamız konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin desteğini gördük.

Söz konusu varlık için açılan ihalede 83 milyon liralık teklif verdiklerini belirtti:

- İhale sonucunun kesinleşmesi için Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) onayını bekliyoruz. Onay sonrası devir işlemlerini gerçekleştirip yatırıma başlayacağız.

Özelleştirme İdaresi’ne ödenecek 83 milyon lira dahil, toplam 150 milyon liralık yatırım yapacaklarını vurguladı:

- Malatya’da dünyanın en büyük “Afet Barınma Sistemleri Fabrikası”nı kuracağız. Fabrikada dünyadaki diğer yardım kuruluşlarına da afet barınma ve yerleşim sistemleri üreteceğiz. Yani, ihracat da yapacağız.

Kızılay’ın mevcut üretim merkezlerinde benzer işlerin yapılıp yapılmadığını merak ettim, anlattı:

- Çadır üretimimiz var. Ancak, başta konteyner, prefabrik olmak üzere diğer afet barınma sistemleri üretimine ilk kez girmiş olacağız.

Projede özel sektörden bir ortak da düşündüklerini kaydetti:

- Büyük hisseler Kızılay’da olmak kaydıyla özel sektörden bu alanda uzman bir ortağı yanımıza almayı planlıyoruz. Kuracağımız fabrika, aynı zamanda afet konularında bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi olacak.

Devir işlemlerinden 12 ay sonra üretime geçebileceklerinin altını çizdi:

- Fabrikamız sadece afet dönemleri için değil, kentsel dönüşümlerde de hızlı ve ekonomik konutlar üretebilecek. Sosyal kamplar da fabrikamızda geliştirilecek.

500 dönümlük alanda planladıkları bir başka önemli yatırımı da paylaştı:

- Malatya’da Kızılay’ın önemli bir bölgesel lojistik merkezini de kuracağız. Lojistik merkezi için de 150 milyon liralık yatırım söz konusu olacak. Fabrika ve lojistik merkezimiz 1500 kişilik istihdam yaratacak.

İhale ÖYK onayından geçerse, Kızılay dünya çapında bir üretim merkezine kavuşacak...

Malatya, yıllardır atıl duran eski vagon fabrikasının nihayet üretimle canlandığını görebilecek..."

hurriyet.com.tr- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Gerçek Malatyalı (5 yıl önce)
    Bence çok önemli bir haber, unutulup geciktirilmemesi için sürekli gündemde kalmalı. 1500 kişilik istihdam oluşturacak bir alan güncel şartlarda Malatya için çok çok önemli. Emeği geçen, çaba harcayan herkesi tebrik etmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin06 (5 yıl önce)
    İlginç ilk kez yapılan bir şeyi Malatyahaber ve bazıları eleştirmemiş...Bir sıkıntı mı var ileti yazamıyor musunuz yoksa....
    0
    0
    Yanıtla
  • BİLGEHAN BİRİ (5 yıl önce)
    Eğer bu yatırım gerçekleşirse yıllardır Malatya'mızın çözülmesini beklediği bir sıkıntı idi. VOF üretime geçmesi Malatyamıza ve Ülke ekonomisi için büyük katkı sağlayacak Bu sıkıntının çözümünde katkısı olan sayın Bakanımıza ve hemşehrimiz olan Kızılay Başkanımız Sayın Kerem Kanıka çok teşekkür ederiz. Allah Şehrimize böyle nice siyasetçi ve Bürokratlar nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal aksüt (5 yıl önce)
    Malatya ya bu büyük ve önemli yatırımı kazandıranlara özellikle de Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın'a teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (5 yıl önce)kemal aksüt isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Kemal AKSÜT benim yaptığım un ve suyu bir araya getirmek oldu hamuru yapan Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi ve Genel Başkanımız Sayın Kerem Kınık oldu. Nezaketiniz için mnnettarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (5 yıl önce)
    Süper bir haber sitesi, maşallahınız var, her dakika yeni haber dönerken, Malatya Haber aynı haberlerle üç gün geçiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bundan iyisi olamaz.umarım vazgeçmezler.seçim arefesi alınan kararlara pek güvenmemek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (5 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    2017 den beri peşindeyiz efendim yatırımın. İnanın seçimlerle alakalı bir şey değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat KUTSAL (5 yıl önce)
    Temeli 1979 da atılan VOF nihayet satıldı.Bugüne kadar siyasetciler VOF için ne destanlar yazdılar.Siyasilerin bir oyuncağı ellerinden alındı.Gerçi onlar yeni birşeyler bulurlar.VOF tutmayınca arazisine buğday,pancar vesair ekilseydi ne katma değer üretirdi.Veya bu saha OSB nin yanı.OSB çalışanları için konut yapılsaydı şimdiye ekonomik ömrünü tamamlardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat KUTSAL (5 yıl önce)
    Temeli 1979 da atılan bu VOF Malatyalı siyasetçiler için ne güzel bir oyuncaktı.Gerçi onlar yeni oyuncaklar bulurlar.Bir akil adam çıkıp bu Fabrkayı yıkıp yerine buğday ,pancar vs ekelim deseydi 38 yılda ne kadar katma değer üretirdi.Burası aynı zamanda OSBnin yanı konut olsa OSB çalışanları için ne kadar cazip olurdu.Yazık geçen 38 yıla
    0
    0
    Yanıtla
  • mişmiş (5 yıl önce)
    BÖYLE BÜYÜK YATIRIMLAR LAZIM MALATYA'YA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    SAYIN MALATYA HABER BENİM YAZDIĞIM YORUMLARI NEDEN YAYINLAMIYORSUN ?
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir sözen.ÇEKÜL VAKFI (5 yıl önce)
    Malatya için çok büyük ve önemli bir yatırım.Aynı zamanda ülkemiz için de.Umarım birileri kösteklemez.Bu tesis ilimize kazandırılır.Emeği geçenleri kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla