SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay'a Malatyalı Genel Başkan

0
Güncellendi - 2016-04-06 21:58:14
Kızılay'a Malatyalı Genel Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı’nın Olağan Genel Kongresi, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen delegelerin ve seçkin davetlilerin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi ve Malatya- Hekimhanlı olan Dr. Kerem Kınık genel başkanlığa seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onur konuğu olduğu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, bakanların, milletvekillerinin, bürokratların ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin de katıldığı Olağan Genel Kurul’da Dr. Kerem Kınık Kızılay’ın yeni Genel Başkanı seçildi.

Olağan Genel Kurul’un açılışında bir konuşma yapan Dr. Kerem Kınık, Kızılay'ın bir iyilik hareketi olduğunu söyleyerek, “Kızılaycılık bir yaşam biçimidir. Kızılaycılık bir yoldur. Kızılaycılık ruhunu içinde taşıyanlar, zaman zaman şubelerimizde yönetici olabilirler. Zaman zaman bir fakirin fukaranın evine gıda kolisi taşıyabilirler” dedi.

Kızılaycılığın aynı zamanda bir iyilik yarışı olduğunu da ifade eden Kınık, “Bu iyilik yarışında bayraklar elden ele geçer. Merdivenlerden çıkarken, inenlerin gözüne bakmayanlar, indikten sonra depresyona girebilirler. Biz komutan değiliz, biz zafer aramıyoruz. Biz, hamalız ve sırtımıza yük arıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da konuşma yaptıkları genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu için seçim yapıldı.

Buna göre Dr. Kerem Kınık’ın Genel Başkanlığında Türk Kızılayı’nın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. İsmail Hakkı Turunç, Av. Ayşegül Genç, Dr. Naci Yorulmaz, Hüseyin Can, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Tuncay Kopuz, Ercan Tan, Sabahattin Tezdiğ, Cengiz Yurdabekçi ve Ahmet İşgüzar yer aldı.

Türk Kızılayı yeni Denetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Turan Arslan, Av. Ali Dilber, Cengiz Koç, Ahmet Hizanlıoğlu, İlhami Yıldırım.

Kongre sonrasında bir teşekkür konuşmasıyla delegelere seslenen Dr. Kınık, “Bizleri iyilik yolunda istihdam eden Yaradıcımıza hamd-ü sena ediyoruz. Peygamberimize salad ve selam ediyoruz” diyerek, bayrak değişimi coşkusunu delegeler ve misafirlerle birlikte kutladı.

DR.KEREM KINIK..

Kerem Kınık, 1970 yılında Hekimhan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1993 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılına kadar Amasya'da Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi'nde Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi'nde Meclis Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu'nda İstanbul'u temsil etti. Çeşitli sivil toplum ve insani yardım kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Profesyonel iş hayatında ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi yapan Kerem Kınık, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde afet tıbbı alanında da doktora çalışmaları yürütmektedir. 2015 yılında Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Kınık, İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Dr. Hatice Öztürk Kınık'la evli olan Kerem Kınık'ın Muhammed Furkan, Abdullah Harun ve Fatıma Zehra isimlerinde üç çocuğu var.

iha- kizilay.org.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız