SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay'ın İmzacısından Savunma!

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Malatya Şube Başkanı Doktor Ali Yaçın, "Referandumda Evet'e Kızılay olarak değil, Ali Yalçın olarak destek veriyorum" dedi.

Doktor Yalçın'ın, memur kimliği nedeniyle, siyasi amaçlı bir bildiriye imza koyduğunu söylemesi de ayrıca yeni bir tartışma konusu yarattı.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Doktor Ali Yaçın yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere ülkemiz şu günlerde bir referandum sürecinden geçmektedir. Malatya'da faaliyet icra eden bazı Sivil Toplum Kuruluşları referanduma yönelik açıklamalarda bulunmuşlardır. Organizatör Sivil Toplum Kuruluşlarının şahsıma olan teveccühleri zemininde listelerinde ismime yer verdiklerini ve ismimin "Kızılay Malatya Başkanı" olarak yer aldığını basından öğrenmiş bulunmaktayım. Bu toplumda yaşayan aydın bir fert olarak
insani temel hak ve hürriyetlere saygılı olduğumu, sivil toplumun gelişimine katkı vermenin erdem olduğuna inandığımı, insanın gelişimine sekte olan kısıtlamalara taraf olamayacağımı ve her bireyin şahsi görüş ve tercihlerinin bulunabileceğini burada zikrettikten sonra Şube Başkanlığını yürüttüğüm Kızılay Derneği Malatya Şubesi'nin referanduma yönelik hiçbir açıklamasının bulunmadığını ve böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, şube faaliyetlerinin tüm şahsi görüş ve düşüncelerin üstünde bulunduğunu belirtmek üzere bu basın açıklaması gereği hasıl olmuştur. Kızılay Derneği temel İlkelerinden olan "Tarafsızlık" İlkesi gereği " Kızılay, herkesin güvenini kazanmak amacıyla, düşmanlıklara taraf olmaz ve hiçbir zaman siyasal, ırksal, dinsel ve ideolojik nitelikteki ihtilaflara girmez." Malatya'da bu güne kadar Kızılay Malatya Şubesi olarak imkanları çerçevesinde toplumun her kesimine yakın durarak tarafsızlık ilkemiz doğrultusunda toplumumuzun güvenini kazanmak ve faydalı olabilmek için faaliyetlerde bulunmakta olduğumuz hususu tüm halkımıza duyurulur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız