SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılkaya'dan 'Manşetlerle Malatya' Sergisi

0
Güncellendi - 2020-01-12 05:09:07
Kızılkaya'dan 'Manşetlerle Malatya' Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya tarafından, Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla Malatya Park AVM’de 'Manşetlerle Malatya' sergisi açıldı

Açılışa Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, çok sayıda gazeteci, televizyoncu ve Malatya protokolü katıldı.

Malatya’da ilk gazetenin yayınlandığı 1923 yılından günümüze kadar olan zaman içerisinde Malatya’da meydana gelen önemli olayların gazete manşetleri sergide yer alıyor. Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya’nın arşivinde bulunan Malatya’da yayınlanmış 200 bin yerel gazete içerisinden seçilen ve Cumhuriyet tarihini anlatan 44 eserin sergilendiği sergi, 12 Ocak Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sergi açılışı sırasında yaptığı konuşmada, “Bugün burada 1923 yılından 2019 yılına kadar yaklaşık 200 bin gazete içinden 44 gazete manşetinin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1960 yılında bazı gazeteler yayınlarını belli süreliğine durduruyor. Bu süre zarfında ise basın isimli bir gazete çıkarıyorlar. Çalışan Gazeteciler Günü bu olayların sonucunda ortaya çıkmıştır.

Gazeteciler Cemiyet Başkanı Rahmetli Haydar Karaduman’ı rahmetle anıyoruz. Rahmetli Haydar Karaduman, ‘Gazetecilerin sorunları vardır, ancak sorunlardan önce sorumluluklarımız gelir’ derdi. Gazeteciler çok kutsal bir görev ifa etmektedir. Görevlerini yaparken objektif nesnel bir habercilik örneği göstermeleri bizim için çok önemlidir. İnsan için beş duyu organı neyse biz idareciler içinde basın aynıdır. Basın kuruluşları yapmış oldukları yayınlarda, tarafsız, ilkeli ve ahlaki değerler içerisinde yapmış olduğu yayınları takdirle karşılıyoruz. Büyük zorluklar içerisinde bundan yıllar önce gazetecilerin gösterdiği özveri bugün ’10 Ocak Gazeteciler Günü’ olarak kutluyoruz. Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılan birlikte sergiyi gezerek manşetleri incelediler.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kendisini sürekli sahada yalnız bırakmayan basın mensuplarının fotoğraflarını çekti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız