SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılşahin ve Puhu'ya Tedavi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:59:01
Kızılşahin ve Puhu'ya Tedavi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, ev ve yaban hayvanlarına yönelik sağlık hizmetinin sürdürüldüğü bildirildi.

“250 VAKAYA BAKILDI”

Hayvanların tamamıyla sağlıklı koşullarda kısırlaştırılıp kuduz, uyuz ve diğer aşılarını yaptıklarını ifade eden Veteriner Abuzer Karataş çalışmaları hakkında şunları söyledi; “Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekolojik dengeyi gözetme ve her canlının yaşam hakkını koruma kapsamında sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyor. Bu kapsamda kedi ve köpeklerden oluşan 200’e yakın sokak hayvanı buraya getirilip kısırlaştırılıp, kuduz ve parazit aşıları yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılıp kayıt altına alındı. Buradaki amacımız sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. Evde hayvan besleyen vatandaşlarımızda hayvanlarını kliniğimize getirmek suretiyle bizim bu işlemlerimizden yararlanabiliyor. Şu ana kadar 50’ye yakın aile evde besledikleri hayvanlarını buraya getirip, kliniğimizin hizmetlerinden faydalanmıştır. Vatandaşlarımız aynı zamanda belediyemizin veterinerlik hizmetlerinden faydalanabilirler, kendi hayvanlarını buraya getirebilirler, aşılarını yaptırıp gerekli operasyonlardan geçirebilirler" şeklinde konuştu.

KARATAŞ, “PUHU VE KIZILŞAHİN TEDAVİ EDİLDİ”

Karataş,"Belediyemizin kliğine getirilen hayvanlarda vardı.  Milli parklarının getirdiği Baykuşgillerden "PUHU" vardı. Buraya kanadı kırık diye getirildi. Fakat tümör ile karşılaştık. Tümör başarı ile alındı hayvan sağlığına kavuştu ve doğaya bırakıldı. Yine kliniğimize kızılşahin getirildi. Onunda tedavisi yapılıp doğaya bırakıldı" dedi.

"VATANDAŞ DA HAYVANINI GETİREBİLİR.."

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, “Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından sunulan hizmetlerden vatandaşların yararlanmasını istedi”  Kavuk, eski Metoroloji Bölge Müdürlüğü Binasında hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğünü ziyaret ederek, çalışmaları inceledi. Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, “Veteriner İşleri Müdürlüğünün sokak hayvanlarının yanı sıra, vatandaşların evde besledikleri hayvanlara da Yeşilyurt Belediyesi veterinerlik kliniğinde hizmet verildiğini ifade etti. Kavuk, vatandaşlarımız evde besledikleri hayvanlarını kliniğimize getirmek suretiyle aşı ve küpeleme işlemlerini ücretsiz yaptırabilirler. Aynı zamanda Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından evcil hayvanlara kimlik kartı alabilirler” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız