SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kızım İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:11
A- A+ PAYLAŞ
Kızı 2 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle doktorların ''okula gidemez uyarılarına'' aldırmayan fedakar anne, kızının eğitimi için ders saatleri boyunca Fırat İlköğretim okulundan ayrılmıyor. 
     
Anne Gülizar Şeftalicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşındaki kızı Sıla'ya 2 yaşındayken sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen, bunun yanı sıra kemik ve cilt gibi dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalık olan nörofibromatozis teşhisi konulduğunu söyledi. 
     
Sıla'nın hastalığı nedeniyle konuşmasının geciktiğini ifade eden Şeftalicioğlu, 5 yıl özel eğitim aldırdıklarını, ardından kızının konuşmaya başladığını belirtti. Şeftalicioğlu, Sıla'nın ilerleyen süreçte sağ gözünü kaybettiğini, kan değerlerinin bozulduğunu ve lösemiye yakalandığını anlatarak, kemoterapi tedavisi görmeye başladığını kaydetti. 
     
Kemoterapinin bir yıl sürdüğünü ifade eden Şeftalicioğlu, ''Tedavi çok ağır geçiyordu. Bu nedenle 10 yıl halkla ilişkiler müdürlüğü yaptığım özel bir dershanedeki işimden ayrıldım. Emekli olmak isterim. Ama Sıla benim için daha ağır basıyor'' dedi. 
     
Doktorların tavsiye etmemesine rağmen kızını okula gönderdiğini belirten Şeftalicioğlu, şöyle devam etti: 
     
''Ablaları okula gittiği için çok üzüldü. Bu nedenle okula gönderdim. İlköğretim birinci sınıfta. Okula başladığından itibaren yanından ayrılmadım. Okula göndermemem için doktorlar beni uyarmıştı. Doktorlar, 'en fazla yaşasa 2 yıl daha yaşar' diyorlar. Korkuyorum bir şey olacak diye. Geceleri de Sıla'yı yanımda yatırıyorum. Bazen ateşi yükseliyor, uyanıp kontrol ediyorum.'' 
     
Anne Gülizar Şeftalicioğlu, her gün Sıla'yı 12.30'da okuluna getirdiğini belirterek, ''Okulu 12.40'ta başlayıp, 17.50'de bitiyor. Bu sürede okulda Sıla'yı bekliyorum. Düşüp bir yerini kanatacak diye korkuyorum. Onu beklemek zorundayım. Büyük kızım üniversite sınavına hazırlanıyor. Ona zaman ayıramıyorum'' diye konuştu. 
     
Sıla Şeftalicioğlu da annesine Anneler Günü için sürpriz hazırladığını belirterek, ''Annem çok güzel şeyler yapıyor bizim için. Canını veriyor'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız