SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kızımı Ağlattılar!.."

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir süre önce görevden alınan Malatya İl Başkanı Celal Berktaş (fotoğrafta soldaki), görevden alınmadan önce Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “ Mevcut yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla çalışamıyorum. Benim başkanlığımda yeni bir yönetim oluşturalım” yolunda öneri götürdüğü ve yeni bir liste sunduğu yolundaki eleştirileri sert bir dille yalanladı ve “ Ankara’ya liste götürmüşsem namerdim” dedi.

TV Malatya’da Çarşamba günleri yayınlanan ve Niyazi Doğan’ın hazırlayıp sunduğu Aklın Yolu programına konuk olan CHP Eski İl Başkanı Celal Berktaş, siyasi yaşamı, 3 yıllık il başkanlığı dönemi, kurultay ve görevden alma süreci ile yeni il yönetimine ilişkin soruları cevapladı.

Arguvan Morhamam köyünde doğduğunu, sosyal demokrat bir aileden geldiğini ve hayat mücadelesinden dolayı orta okula kadar okuyabildiğini söyleyen Celal Berktaş, “Liseyi dışardan bitirmeye çalışıyordum. Ama siyasi işlerin yoğunluğundan yarım kaldı. Şimdi yarım kalan bu işi bitireceğim” şeklinde konuştu.

ORTA OKUL YILLARINDAN İTİBAREN SİYASETİN İÇİNDE OLDUM

Orta okul yıllarından itibaren siyasetin içinde olduğunu ve çocukluktan gençlik yıllarına geçiş sürecinden itibaren CHP terbiyesi ile büyüdüğünü söyleyen Celal Berktaş, Ortaokulda iken okulda çıktıktan sonra CHP rozetini yakasına taktığını ve o günlerden bu yana CHP rozetini yakasından çıkarmadığını söyledi.

1989 yılından itibaren aktif olarak politikaya atıldığını, SHP ve CHP’nin il düzeyindeki hemen her kademesinde görev yaptığını söyleyen Celal Berktaş, 3 yıllık il başkanlığı döneminde etkin bir muhalefet yaptıklarını, Malatya’nın sorunlarının çözümü için ciddi çözüm önerileri ürettiklerini, yanlış giden işlerin düzeltilmesi için çalıştıklarını, en önemlisi de Malatya’da toplumsal barışın sağlanması için toplumun tüm kesimleri ile yapıcı bir diyalog içinde olduklarını söyleyen Berktaş, “Alnımın akıyla, şeref ve haysiyetimle ve başarılı bir performansla görevimi yeni arkadaşlarıma teslim etmekten gurur duyuyorum” dedi.

BAYKAL’A VERDİĞİM DESTEK İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM

29 Ocak’ta yapılan CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Deniz Baykal’a destek verdiğini ve oyunun rengini açıkça ortaya koyduğunu belirten Berktaş, “ Ben verdiğim oyun arkasındayım. Ama bazı insanlar oylarının arkasında durmadı. Siyasi ahlak benim için her şeyin önündedir. CHP terbiyesi oylarımıza sahip çıkmamızı gerektirir” şeklinde konuştu. “Sayın Baykal’a açıkça destek verdiniz. Fakat kurultaydan kısa süre sonra görevden alındınız. Böyle bir sonucu yaşayacğınızı bilseydiniz yine Baykal’a destek verir miydinz ? Verdiğiniz oy için pişman mısınız?” sorusuna karşılık, “ Asla pişman değilim. Ben Sayın Baykal’a verdiğim oydan dolayı pişman değilim. Böyle bir sonucu yaşayacağımı bilseydim bile Kurultaydaki tercihim değişmezdi. Çünkü, Türkiye’nin Sayın Baykal’a ihtiyacı var” dedi.

YÖNETİM KURULU ARKADAŞLARIMI GÖREVDEN ALDIRMAK İÇİN GENEL MERKEZE LİSTE SUNMADIM

Görevden alınmasından sonra medyada kendisine yöneltilen bazı eleştirilerin bir süre sonra eleştiri sınırlarını aştığını ve konunun kişisel bir hesaplaşmaya dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen Celal Berktaş, 9 Ağustos 2003 tarihinde yapılan il başkanlığı kongresinde kendi listesinde yer alan çalışma arkadaşlarını görevden aldırmak çabası içine girdiğine ve CHP Genel Merkezi’ne yeni bir liste sunduğu ve bu davranışı nedeniyle anti demokratik süreç başlattğı yönündeki iddialara cevap veren Berktaş, “ Ben Ankara’ya liste götürmedim. Ankara’ya liste götürmüşsem, liste sunmuşsam namerdim. Bunlar bazı çevrelerin kişisel hesaplarından kaynaklanan hayal ürünü iddialardır” dedi.

Kendisinin yerine atanan Avukat Niyazi Ergin Gökçe’ye görevi CHP terbiyesinin gerektirdiği medeni ölçüler içerisinde teslim ettiğini belirten Berktaş, “ Sayın Gökçe’ye ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Bundan sonra da partimin başarısı için çalışacağım. Sayın Gökçe’nin yanlışları olursa eleştireceğiz, doğrularına destek vereceğiz. Fakat eleştirilerimizi parti içinde yapacağız. Bir yerlere gelmek için partimi ve yöneticilerini yıpratma yoluna gitmeyeceğim” dedi.

Niyazi Ergin Gökçe’nin oluşturduğu listeye yöneltilen eleştirileri yapıcı bulmadığını kaydeden Berktaş, “ Arkadaşlarımızın başarılı olmasını diliyorum. Eleştirilerimiz olabilir. Yeni yönetimi daha ilk gününde eleştirmek doğru değil. Bazı yanlışlar olabilir yeni listede. Fakat bunu kendi içimizde çözmeliyiz” diye konuştu.

3 KASIM SEÇİMLERİNDE 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK AMA BAŞARISIZ SAYDIK KENDİMİZİ

CHP Malatya Milletvekilleri ile verimli bir çalışma süreci yaşadıklarını da vurgulayan Celal Berktaş, 3 yıllık süreçte 2 seçim geçirdiğini belirterek, “ 3 Kasım seçimlerinde 2 milletvekili çıkardık. Fakat ben bu seçimde kendimi başarılı görmedim ve Genel Merkez’e giderek istifa dilekçemi sundum. Bu da göstermektedir ki, ben asla koltuk sevdası içinde değilim” dedi.

MEVLÜT ASLANOĞLU İÇİN NE KIRICI NE YAPICI OLMAK İSTİYORUM

Mevlüt Aslanoğlu’nun Malatya’ya büyük hizmetler yaptığını söyleyen Berktaş, kendisinin görevden alınmasından sonra, Aslanoğlu’nun kendisine sahip çıkan açıklamaları nedeniyle müteşekkir olduğunu belirterek, “ Sayın Aslanoğlu ile bazı gerginlikler yaşadık. Bazen çok sert tartışmalarımız da oldu. Çok iyi hizmetler de yaptık hep birlikte. Ama, şu anda ne kırıcı olmak, ne de yapıcı olmak istiyorum” dedi.

KIZIM ELEŞTİRİLER YÜZÜNDEN AĞLADI

Celal Berktaş, medyadaki bazı eleştiriler yüzünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken de, “ Ben Ankara’da iken televizyondaki bir eleştiri yüzünden kızım çok üzülmüş, hatta ağlamış. Beni aradı telefonla ve televizyondaki konuşmaları aktardı. Ben üzülmemesini söyledim, ama yine de çok üzüldü. Siyasetin bu kadar acımasızca yapılmaması lazım. Benim kızımın bir damla gözyaşını bir dünyaya bile değişmem” dedi.

FOTOĞRAF: Berktaş, söz konusu programda Doğan'la konuşurken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız