SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kızımı Öldürdü, İftira Atıyor.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:15:08
A- A+ PAYLAŞ

Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde pembe odada mahkum eşi tarafından öldürülen Leyla Avcı'nın ailesi kızlarının öldürülmesinin gerekçesinin tecavüz olmadığını iddia ettiler. 

Leyla Avcı'nın babası Tayyar Demir, Metin Avcı'nın Şanlıurfa'da amcasının oğlunu öldürdüğünü ve o nedenle cezaevine düştüğünü kaydederek, "Amcasının oğlunun karısını seviyordu ve onun peşinde geziyordu. Amcasının oğlunu öldürdükten sonra avukatları, 'Amcamın oğlu karımla beraberdi diye ifade ver, cezan hafiflesin' demişler. Şimdi de 'karım ilk defa geldi görüştük' demiş. Böyle bir şey yok. 5 senedir benim kızım cezaevine gidip, geliyor.  8 kez pembe odaya gitti" dedi. 

"KIZIMIN SUÇU GÜNAHI YOK"

Acılı baba, kızının suçunun olmadığını savunarak, "Devletimize karşı boynumuz kıldan incedir. Onlarda kendilerini bizim yerimize koysun. Bizim evladımız yerinde kendi evlatları olsa ne yaparlardı? Onlar bu durumu kabul ederler mi? Kızımı amcasının oğlu ile birlikte görmüşse öldüreydi. Alnından öperdim. Ama kızımın hiçbir suçu, günahı yok. Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nden de şikayetçiyim. O kadar gardiyan arasında bu cinayet nasıl işleniyor? Pembe odanın da kapatılmasını istiyorum. Ben gittim ve kızımı evime getirmek istedim ama gelmedi. Kızım, 'ben eşimin ailesini bu halde bırakıp gelemem' dedi. 

"DELİ RAPORU ALMAK İSTİYOR"

Leyla Avcı'nın annesi Birgül Demir ise, kızını öldüren eşi Metin Avcı'nın deli raporu almak için uğraştığını ileri sürdü. 

Kızlarına iftira atıldığını savunan anne Demir, "Eğer kızımın suçu varsa, amcasının oğlu ile kızımı görmüşse, kımızı da öldüreydi. Kızımın kanı ona helal olaydı. Ama kızım tertemiz, suçsuz, günahsız. Kızımı öldürdü, katletti şimdi de iftira atıyor ki az ceza alsın. İdamını istiyorum. Verin ipini ben çekeyim, cezama razıyım. Madem kızımın suçu vardı, 'anne kızın yanlış yolda' diyeydi, ben kızımı kendi ellerimle öldürürdüm.  Kızım melek gibi tertemizdir. Kızım benim elimi tutmadı 'kayın babamın yanında kalacağım' dedi. Benim evime gelmedi. Amcasının oğlunu öldürdü ki, onun karasını alsın. Benim kızıma iftira atmasın, kızım tertemizdir" diye konuştu. 

"KIZIMIN NAMUSUYLA OYNAMASINLAR"

Birgül Demir, kızına iftira atıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "2 kızı bir de oğlu var. 10 yıllık evlilerdi. Amcasının oğlunu öldürmesinin nedeni eşine tecavüz etmesi değil. Amcasının oğlunun karısını seviyordu, onu öldürdü ki, amcasının oğlunun karısını alsın. Ama o da olmadı, şimdi günahı kızımın üzerine atıyor. Kızım suçsuz ve günahsızdır. Tecavüz olayı kesinlikle yok. Kızımın namusuyla oynamasınlar."

"MERDİVEN TEMİZLEYEREK, KOCASINA PARA GÖNDERİYORDU"

Acılı anne, kızının merdiven temizleyerek, cezaevindeki kocasına para gönderdiğini dile getirdi. 

Kızının eşinin cezaevine girmesinden sonra baba evine dönmediğini belirterek, "Kızım, eşinin ailesinin yanında kaldı. Bizim yanımıza gelmedi. Kızım merdiven temizleyerek, kocasına para gönderiyordu. Kendisini hapishanede besledi" ifadelerini kullandı. 

"NİYE 2 ÇOCUK DAHA OLDU?"

Birgül Demir, kızına iftira atıldığını ve bunu asla kabul etmediğini belirterek, "Metin, amcasının oğlunu öldürüp, hapse girdiği zaman bir tane kızı vardı. Eğer kızımın suçu vardı öldüreydi, niye 2 çocuk daha oldu? Kızıma atılan iftirayı kabul etmiyorum" dedi. 

"7-8 KERE PEMBE ODAYA GİRDİ"

Leyla Avcı'nın dayısı Veysi Kaya ise, yeğeninin 7-8 defa pembe odaya girdiğini iddia etti.

Kaya, "5-6 yıldır yeğenim cezaevinde kendisine bakıyor, para gönderiyordu. Açık görüşüne gidiyor, 7-8 kere de pembe odaya giriyor. Kızın adını çıkarmaya çalıştı. Kesinlikle öyle bir şey yok. Buna yaklaşık 50 sene ceza veriyorlar ancak 'namus cinayeti' olduğu gerekçesiyle cezasını düşürdüler. Leyla, eşine cezaevindeyken para gönderip, kendisine bakıyordu. 7-8 yıl 'pembe oda' dedikleri yere gidip, geliyordu. Bu son gidişinde de ne olduysa öldürdü" diye konuştu. 

MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ..

Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, mahkum eşi tarafından Pembe odada meyve bıçağıyla öldürülen Leyla Avcı'nın cenazesi toprağa verildi.

Dün Sivas'tan akrabaları tarafından Malatya'ya getirilen Leyla Avcı'nın cenazesi, Şehir Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenazede, Leyla Avcı'nın yakınları ağıt yaktı. Cenazenin defnedileceği alana taşınması esnasında, Avcı'nın yakınları sinir krizi geçirdi. 

Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkum Metin Avcı, önceki gün ziyaretine gelen eşi Leyla Avcı'yı pembe odada meyve bıçağıyla boğazını keserek öldürmüştü.

Metin Avcı ile Leyla Avcı'nın 10 yıllık evli oldukları öğrenilirken, Leyla Avcı'nın eşinin ailesiyle birlikte Elazığ'da yaşadığı kaydedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız