SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kızını da Malatyalıya Verdi'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Bakan Yazıcı Valililik girişinde Vali Yardımcıları ile kurum yetkilileri tarafından karşılandı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Bakan Yazıcı’ya ilin sorunları hakkında bilgi verirken yaptığı konuşmada, “Malatya’ya gelmenizden dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek isteriz. Bakanlığınızı bağlı kuruluşlarının çok yoğun çalışmaları var. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzde ülke genelinde bir kaç yılda Malatya’da da çok yoğun çalışmalar yapıldı. İlimizde hemen hemen el atılmamış vakıf eseri kalmamıştır. Bu acıdan vakıfların altın çağı olduğunu söyleyebiliriz, altın dönemi olduğunu söyleyebiliriz.

Bakanlığınıza bağlı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızda hizmetlerini yürütüyorlar. Normal asli görevlerinin yanında kömür dağıtımı da yapılıyor. Malatya’da 22 bin ton kömür dağıtılıyor. Bunun 12-13 bin tonu Merkezde yapılıyor. Ayrıca eğitim, sağlık yardımı da devam ediyor. Yeşilkart büromuzda güzel bir mekana taşındı ve vatandaşlarımıza daha iyi ortamda hizmet verilebilecek hale geldi.” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’da yaptığı konuşmada şunları belirtti:

“ 60. Cumhuriyet hükümeti olarak Türkiye’nin her tarafında tüm bakanlıklarımız kendi görev alanlarında hizmetlerini yürütmekte sorunların çözümlenmesi noktasında projeler ortaya konulmaktadır. Benim görev alanımla alakalı daha çok devletin sosyal yüzünü halka yansıtan çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunları yürütürken illerimizde Vali, ilçelerimizde Kaymakamlarımızın başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, tahsis edilen ödenekleri ve geliştirilen projelerin hayata geçirilmesi için ödenek tahsis ediyoruz. Sadece sosyal güvenceden yoksun vatandaşlarımızın günlük geçimlerini sağlayacak yardımları aktarmak değil bir taraftan da vatandaşlarımızın geçimlerini sağlayacak, sürekli olarak imkan dahilinde kendi durumlarını sürdürecek projelerde destekleniyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün bütçesinin fonunun yüzde 30’unu bu tür desteklere ayırıyoruz.

Öte yandan Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde ülke genelinde vakıflarımıza ait ecdadımızı simgeleyen vakıf abide ve eserlerini gün yüzüne çıkartıp, onlara hayat veriyoruz. Bu çalışmalarımız Malatya’da olduğu gibi ülkemizin her köşesinde devam ediyor. Bugüne kadar hükümetimiz döneminde 2 bin 650 vakıf, abide ve eser, restore edilmiştir. Hayat verilmiş ve görkemli haliyle milletimizin hizmetine sunulmuştur. Bu yıl içerisinde de restore edilecek bin dolayında eser olacaktır.”

Daha sonra Vali Daşöz, Bakan Yazıcı’ya kayısı ikram etti.

Bu sırada Bakan Yazıcı, “Araçta da gelirken, valimiz Malatyalıların hazır cevap olduğunu söyledi. Acaba kayısının etkisi olabilir mi? Ben de aynı kanaatteyim.”

Milletvekili Öznur Çalık’ta bu sırada, “ Sayın bakanım bu konuda çok emin ki kızını da Malatyalılara verdi.” dedi.

BELEDİYE ZİYARETİ..
Bakanın Belediyeye yaptığı ziyarete ilişkin Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"22 Haziran Pazar günü gerçekleşen ziyarete Vali H.İbrahim Daşöz, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Çakır da katılırken, Bakan Yazıcı’yı Malatya Belediyesine gelişinde Mehter Takımı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Bakan Yazıcı’ya Belediye’yi ziyareti sırasında, Malatya Belediyesi çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı’yı Malatya da ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Akın, son yapılan nüfus sayımı ile birlikte Malatya’nın Türkiye’nin en büyük 15’nci kenti konumunda olduğunu, Malatya’nın jeopolitik konumuyla 4 yolu bir birine bağladığını söyledi.

Malatya’nın 120 bin dönüm imarlı alan üzerine kurulu olduğunu, son dönemde yapılan çalışmalarla Malatya’nın büyümesini sağlayacak 60 bin dönüm yeni imarlı alan meydana getirdiklerini ifade eden Başkan Akın, “Yaptığımız imar çalışmaları ile Malatya’daki imarlı alanlar yüzde 50 artmış oldu. Bu imarlı alanın 2000 dönümü içerisinde Kentsel Dönüşüm Projesini başlattık. Malatya’nın güneyinde bulunan 9 mahalleyi kapsamakta, böylece gecekondulaşma ortadan kalkacak, çöküntü alanları da değerlendirilmiş olacak. Türkiye’nin 1’nci Etapta en büyük ve en kapsamlı Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 15 bin konut yapılacak. 1.4 katrilyon civarında yapılacak yatırım için başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sizlerin desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Akın, “Göreve geldikten sonra 1924 yılından 2008’e kadar yapılmış olan yeşillendirme çalışmalarının yüzde 75’i bizim dönemimizde yapıldı. Bu çalışmaların yanında şehir içi trafiğin rahatlatılması kapsamında 2 adet araç alt geçidi yaptık. Yağmur Drenaj kanalları yaptık. Kanalizasyon ve içme suyu şebeke döşeme gibi rutin belediyecilik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Akın, 81 ilin arasında doğalgazı en hızlı bir şekilde Malatyalıların hizmetine sunduklarını, Malatya nüfusunun yüzde 80’nin yaşadığı 42 mahalleye doğalgazı ulaştırdıklarını, Malatya da artık eskisi gibi hava kirliliği’nin söz konusu olmadığını söyledi.

Başkan Akın, her hafta bir Bakanı Malatya’da ağırlamanın ve halkın arasında görmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Yerel Yönetimler konusunda Ak Parti Hükümetleri’nin Kentlerin Değişim ve Dönüşümüne imkan veren kanunlar çıkarttıklarını bu kanunlar sayesinde kentlerin kötü görünümün ortadan kalkacağını, modern yapılarla güzel görünümlere kavuşacağını belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardıcısı Hayati Yazıcı, “ Modern kentler oluşumunu sağlamak için gerekli adımları attık. Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Belediyelerimiz ile TOKİ ve diğer kuruluşlar önemli çalışmalar yürütmektedirler. Malatya’da 1.4 kattrilyonluk bir proje başlatıldı. İnşallah Malatya bu projeler sonucunda çirkin görüntülerden kurtulacaktır. Belediyemiz gerçekten büyük bir özveriyle canla başla çalışıyor. Kıt kaynakları önemli projelerin dönüşümünü sağlamak üzere basiretli bir şekilde kullanıyorlar” dedi.

Türkiye’de belediyecilik alanında olduğu gibi her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamakta olduğunu hatırlatan Devlet Bakanı Yazıcı, “Toplu konut faaliyetlerimiz, yol çalışmalarımız gibi örnekleri ifade etmek isterim Her birimiz kentlerimize köylerimize giderken, gelirken bunları görmekte ve gözlemekteyiz” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ziyaretin anısına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Bakan Yazıcı ayarıca şeref defterini de imzaladı."

AKP DİVAN TOPLANTISI..
AKP İl Divan Toplantısı Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 22. Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve partili yöneticiler katıldı.

Arınç, yaptığı konuşmasında, parti kapatma davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Bu
sıkıntılar her zaman olacaktır. Bu sıkıntıların temelinde ideolojik bir saplantı yatmaktadır. Türk siyasetine egemen olan, halktan oy alamamış küçük bir zümrenin etkili güç kullanması vardır. Nasıl esrarengiz bir şekilde söyledim de mi? Çoğu anlamadı. Bende anlaşılmasın diye söylüyorum. Çünkü kimse anlarsa, bakarsınız bir taraftan önümüze yeni bir şey getirebilir. Ne demek istiyorum ben şimdi? Biz millet iradesini öne alıyoruz. Çünkü demokrasi budur" şeklinde konuştu.

Türkiye'de totaliter günleri isteyenlerin bulunduğunu dile getiren Arınç, "Demokrasinin güçlendiği bir 21. yüzyılda halen tepeden inmeci, baskıcı totaliter günlerin hasreti içinde olanlar var. Biz demokrasi mücadelesi vereceğiz. Bizim anladığımız budur. Halkın dediği olur. Halka hizmet edeceğiz. Biz toplumumuza güveniyoruz. Onun değerlerine sahibiz. Onunla birlikte bu ülkeyi en güzel günlere götüreceğiz" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar atılan her adımın ve söylenen her sözün hesabını verebileceklerini söyleyen Arınç, "Üzüntümüz millet adınadır. Sıkıldığımız demokrasi adınadır. Nasıl oluyor ki, millete hizmetten başka bir şey düşünmeyen ve halkının inancına ve değerlerine sahip çıkan bir siyasi parti hakkında böyle bir dava açılmış olsun. Bu bizim kusurumuz ve kabahatimiz değil. Vicdanımız müsterihtir. Yaptığımız işi, doğru yaptığımız için bugüne kadar inanınız ki, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız
her işin hesabını şerefle vereceğiz. Bütün isnatların cevabını veririz. Savunmamızı yaparız. Biz hukuka bağlı insanlarız. Biz bu ülkede kavga, karmaşa, kaos istemiyoruz. Mademki böyle bir dava açılmıştır, buna karşı yargının, hukukun karşısında AK Parti başı dik ve alnı açıktır. Siyaseten de göreceksiniz, AK Parti bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Arınç, konuşmasını söyle sürdürdü:
"Birlik çok önemli. Somuncu Baba'nın 10 tane vasiyeti var. 9.'su dikkat ettim orada, 'Farklı düşünsen bile, topluluktan ayrılma' Somuncu Baba diyor, ben demiyorum. Somuncu Baba hakkında bir dava açmak mümkünse, birileri düşünsünler."

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise, "Elbette Türkiye gibi büyük ülkelerde marjinal gruplar olabilir. Bunlar zenginliktir, çeşitliliktir. Kavga etmeden, kırmadan, dökmeden, insanlar düşünüyorlarsa, ne düşünüyorlarsa onu ifade edebilmeli. O hak onlara verilmelidir. Ama siyasi anlamda bu milletin en büyük kazanımı Cumhuriyettir, onun nitelikleridir. Türkiye'nin böyle bir sorunu yok" dedi.

Malatya'daki inceleme ve ziyaretlerini Pazar akşamı tamamlayan bakan ve Arınç, 18.50 uçağıyla ayrıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız