SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızını Dört Yıl Sırtında Taşıyan Babaya Plaket

0
Güncellendi - 2017-06-09 20:58:54
Kızını Dört Yıl Sırtında Taşıyan Babaya Plaket
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çiftçilikle uğraşan ve her gün engelli evladını birinci kattaki sınıfına sırtında taşıyan baba, kızının aldığı takdir belgesiyle büyük sevinç yaşadı.

Derme İlkokulundan bu yıl mezun olan 11 yaşındaki Şeyma Şahin'in doğuştan belden aşağı tutmamasına rağmen ailesi her zaman eğitimine destek oldu. Çiftçilikle uğraşan Ahmet Şahin, kızının eğitimi için fedakarlık yaparak, kızını 4 yıl boyunca her gün okula sırtında getirip götürdü.

Ailenin tek çocuğu olan kızının iyi bir eğitim alması için büyük çaba harcayan fedakar baba, okul idaresi tarafından "Yılın Fedakar Babası" plaketiyle ödüllendirildi.

Baba Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının eğitime devam edebilmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Kızının ilkokuldan başarılı bir şekilde mezun olduğunu anlatan Şahin, "Dört yıldır kızımı okula götürüp getiriyorum. Eski okullarda zorluk oluyordu. Yeni okullarda sınıf mevcutları uygun, sınıflar ona göre planlanmış, en büyük sıkıntımız asansör olmaması. Kızımın eğitim gördüğü sınıf, okulun birinci katında. Her zaman kızımı getirip götürüyorum. İşimi de buna göre ayarlıyorum." diye konuştu.

Yaptığı fedakarlıkların karşılığını kızının aldığı karneyle ödediğini aktaran Şahin, kendisine verilebilecek en güzel hediyeyi başarılı karnesiyle evladının verdiğini dile getirdi.

Babasının yardımıyla okula gidip, gelen ve ilkokul eğitimini takdir belgesiyle tamamlayan Şeyma Şahin ise duygularını şöyle anlattı:

"Benim için zorlu oldu ama öğretmenimden ve arkadaşlarımdan ayrılacağım için çok üzgünüm. Arkadaşlarım bana çok iyi davranıyor, hiç dışlamıyorlar. Okula babamın yardımıyla gidip geliyorlar. O benim eğitim almamı istediği için bu duruma katlanıyor. Babama beni düşündüğü için teşekkür ediyorum."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • istanbulplaket (6 yıl önce)
    Anne ve Babalık böylesi mukaddes bir vazifedir. Tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil G. (6 yıl önce)
    Allah şifa versin.
    0
    0
    Yanıtla