SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kızlar Korkuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:13
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci, seçim çalışmaları kapsamında Akpınar’daki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnafların yoğun ilgisiyle karşılanan CHP’li İnci, Malatya için hazırladığı projeleri anlattı. 

Esnaf ziyaretleri sırasında İnönü Üniversitesi minibüs duraklarını da ziyaret eden Hakan İnci, burada karşılaştığı manzarayı eleştirerek, “Türkiye’deki bütün şehirlerle kıyaslayalım. Burası bir il mi, ilçe mi, köy mü, belli değil” diye konuştu. 

“İSMİ BÜYÜKŞEHİR, AMA KENDİSİNİN NE OLDUĞU MEÇHUL”

Öğrencilerin ulaşım sorununa dikkat çeken İnci, “Burada bir kent dokusundan bahsetmek mümkün değil. Malatya’nın ismi büyükşehir oldu, ama kendisinin ne olduğu meçhul. İnşallah Malatya’nın yeni döneminde, 30 Marttan sonra Malatya halkı kendisine reva görülen böyle bir yaşamı reddedecek” ifadelerini kaydetti. 

Minibüsçü esnafları ise Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a tepki göstererek, “Belediye başkanı buraya hiç gelmiyor. Ona ulaşmak zaten imkansız. Şimdiye kadar burayı ziyaret eden tek belediye başkan adayı sizsiniz” dediler. 

“KIZ ÖĞRENCİLER, DURAĞA GELİRKEN KORKUYOR”

Özellikle kız öğrencilerin akşam saatlerinde üniversite durağını kullanırken birçok tehlike ile karşı karşıya kaldığını belirten minibüsçüler, “Burada hava karardıktan sonra güvenlik sorunu yaşanıyor. Malatya’nın tüm tinercileri burada. Özellikle kız çocuklarımız buraya gelmeye korkuyorlar” şeklinde konuştular. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise belediye başkanı seçildiğinde ulaşımla ilgili bir revizyon yapacaklarını vurgulayarak, bu sorunları öncelikli olarak çözeceklerini söyledi. 

“MALATYASPOR’U SÜPER LİGE ÇIKARACAĞIZ”

Malatyaspor’la ilgili bir soru üzerine ise Hakan İnci, şunları söyledi: “Bir Malatyalı olarak ben de Malatyaspor’un en iyi yerde olmasını istiyorum. Ama ben Malatyaspor’a farklı bir açıdan bakıyorum. Onu ekonomik mastır planı içinde değerlendiriyorum. Bugün Malatyaspor Süper Lig’de olsa, her onbeş günde bir Malatya’ya dışarıdan en az bin insan gelir. Bunun ekonomik olarak Malatya’ya büyük katkısı olacak. Ayrıca her hafta bütün ulusal kanallarda Malatya’nın adı geçecek. Bu da trilyonlarca lira harcayarak yapılacak bir reklamdan daha etkilidir. Bu yüzden Malatyaspor’un mutlaka Süper Lig’e çıkması gerekiyor. Bütün gücümüzü koyacağız, yakışan yere de geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

CHP’li İnci, üniversite durağında bekleyen bir minibüse de binerek öğrencilerle ve araştırma hastanesine giden yolcularla sohbet etti. İnci, Malatya’nın ulaşım sorununu, göreve gelir gelmez çözeceklerini vurguladı. 

“SICAK BİR İLGİ GÖRÜYORUZ”

İnci, Akpınar’da esnafları ziyaret ederken yolda sık sık vatandaşlar tarafından durdurularak destek mesajlarıyla karşılaştı. Kimi vatandaşlar yazdığı şiirle İnci’ye destek verirken, kimileri ise dualarıyla İnci’nin yanında olduklarını söylediler. 

Hakan İnci, Akpınar’daki ziyaretleri sırasında Halfettin Mahallesi Muhtarı Erdal Yağlıcı’yı da ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yağlıcı, başarı dileklerini iletirken, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnci ise, “Esnaflarımızdan çok sıcak bir ilgi görüyoruz. Esnaflarımız sorunlarını bize iletmek istiyorlar. Bunun altında da şu yatıyor: Artık esnaflar, seçimlere bir hafta kala bizim de kazanmaya en yakın adaylardan biri olduğumuzu görüyorlar” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız