SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızlar Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2011 Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Araştırma Projeleri Yarışması'na Malatya'dan katılan 2 kız öğrenci, Pratik Budama Makinesi geliştirdi.

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi'nden Sağnak Sabuncuoğlu ve Ceren Avcı, TÜBİTAK Malatya Bölge Sergisi'ne Pratik Budama Makinesi Projesi ile katıldı. Proje hakkında bilgi veren öğrenciler, "Projemizin amacı budamayı daha kolay hale getirmektir. Silindirik kesme bıçağı olan makinemiz ile üst dalları daha kolay kesebiliyoruz. Budamayı daha kolay ve daha kısa sürede yapabiliyoruz" dediler.

Pratik ağaç budama makinesi, aparatın ucuna yerleştirilen silindirik kesme bıçağı, sırt çantası şeklinde taşınan motor ile çalıştırılarak kullanılıyor. Ağaç budamak isteyenler, sırtta taşınan motoru çalıştırarak, uzun çubuk şeklindeki aparatın ucundaki silindirik kesme bıçağı ile budama yapabiliyor ve dikenli bitkilere şekil verebiliyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız