SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızlar Yönetti

A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarına ilköğretim öğrencileri oturdular, bir süre Malatya'yı yönettiler.

VALİ DİLAN..
Vali Ulvi Saran'ın makamını bir süreliğine devralan Fırat İlköğretim Okulu 3. sınıfı öğrencisi Dilan Bakır, önce Çevre ve Orman Müdürü Cumali Sayın'ı arayıp, dağların ağaçlandırılmasını istedi. Sayın ise, "Sayın valimizin talimatı ile Beydağı'nda 300 bin çukur kazıldı ve kayaların delinmesi nedeniyle içine toprak konulup fidanlar dikilmeye başlandı" ifadelerini kullandı. İl Özel İdaresi Genel Serter Vekili Murat Türksoy'u da arayan öğrenci, "Öğrenciler boş zamanlarını internetten oyun oynayarak geçiriyorlar. Şehir merkezinde çocuk merkezi açılsa, orada çocuklar, resim, müzik, satranç ve spor yapabilirler. Böyle bir proje başlatırsanız teşekkür ederiz" talimatını verdi.

Dilan Bakır, bazı sorumsuz annelerin ise çocuklarını bilerek dışarıya gönderip mendil ve ciklet gibi satıcılık yaptıklarını belirtip, bundan şikayetçi oldu.

Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yıl dönümü nedeniyle Vali Ulvi Saran özetle şu açıklamayı yaptı: "Bizler de bu aşamalardan geçtik. Yarını emanet edeceğimiz çocuklarımıza geleceğe ümitle bakmaları için çocuklarımızın eğitimleri önemlidir."

GARNİZON KOMUTANI BEYZA..
Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencilerinden Beyza Tomo da, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu'nun makamını bir süre devraldı.

Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, bir süre sohbet ettiği Beyza Tomo'ya çeşitli hediyeler verdi.

BAŞKAN HAYRUNİSA..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Hasan Varol İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hayrünisa Özdemir, Belediye Başkanlığı görevini sembolik olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan bir süreliğine devraldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’ya çok büyük hizmetleri olduğunu belirten Hayrünisa Özdemir, “Malatya’da en büyük değişimi yapan ve Malatyalılara en büyük hizmeti sunan Belediye Başkanlarımızdan biriside sayın Ahmet Çakır’dır. Bu nedenle okulumuzdaki öğrenciler ve şahsım adına Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürünü arayan Sembolik Belediye Başkanı Hayrünisa Özdemir, bazı talimatlar verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hayrünisa Özdemir’e Kol Saati, Belediye Kültür Yayınları ile Çeşitli hediyeler, Hasan Varol İlköğretim Okulu öğretmenlerinden, Filiz Ermiş’e Belediye Kültür Yayınlarından oluşan kitap seti ile çeşitli hediyeler verdi.

MİLLİ EĞİTİMDE MAİDE..
Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu sembolik olarak devir alan öğrenci, Malatya'da kampüs okul sisteminin uygulanmasını istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü makamındaki 23 Nisan görev değişiminde Derme İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Maide Atay, sembolik olarak görevi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'tan devir aldı.

Devir töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Bugün öğrencilerimizle il genelinde bayram yapacağız. Bayram yapmanın bir geçmişi var. Milletimiz geçmişte büyük meşakkatlerle düşman güçlerini yenerek bu bayramı hak etti. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclis kuruldu, burada kurtuluş Savaşı ile ilgili olarak önemli karar aldı. Atatürk, büyük savaşı verirken, eğitim hiç ihmal etmedi. Milli Eğitim Bakanımız bir bayan, bugünkü Milli eğitim müdürümüz de kızımız" dedi.

Bir açıklama yapan Maide Atay, "Malatya'da kampüs okul sistemine geçilmesini istiyorum. Bu konunun araştırılarak gündeme alınmasını istiyorum. Okullarda sosyal alanların ve tiyatro salonlarının kurulmasını istiyorum" diye konuştu.

Basın mensuplarının YGS'deki şifre iddiaları ile ilgili sorusuna ise Maide Atay, bu konu hakkında bilgisi olmadığı için soruya yanıt veremeyeceğini söyledi.

Bulut, kız öğrenciye hediye verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız