SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızlı- Erkekli Kavgada Silahlar Ateşlendi

0
Güncellendi - 2016-08-14 17:18:41
Kızlı- Erkekli Kavgada Silahlar Ateşlendi
A- A+ PAYLAŞ

Havaya silahla ateş açıldığı ihbarına giden polis ekipleri, olaya karıştığı belirtilen bir otomobilde 3 silah ele geçirirken, olayda silah kullanıp kaçan 2’si bayan toplam 5 genç ise yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucunda yakalandı. 5 gencin aynı zamanda olaydan 1 saat önce KOM ekiplerinin uygulamasından kaçan araçta bulunan gençler olduğu da tespit edildi. Olaya karşı taraf olarak karışan 4 kişi de polisçe gözaltına alındı.

Olay, gece yarısından sonra saat 02.20 sularında yaşandı. İlk bilgi Emniyet Müdürlüğü önünde çevre güvenliği alan polis ekipleri bölgede havaya ateş açıldığı anonsuyla geldi. Ancak daha sonra, Özalper Mahallesi Gülümser Sokak üzerinde iki grup arasında silahlı kavga olayı yaşandığı ihbarı polise yapıldı. Emniyet Müdürlüğü çevresindeki ekiplerin duyduğu silah sesinin yankı olduğu belirtilince ekipler Özalper Mahallesi’ne yönlendirildi.

1 TABANCA 2 AV TÜFEĞİ…

Olaya tanık olan vatandaşlar, kavgaya karışan 2’siz bayan, toplam 5 gencin silahla ateş açtığını, olaya karışan diğer tarafın bulunduğu Şahin otomobilin ise olay yerinden kaçtığını belirtince, ekipler Özalper Mahallesinde bölgeye yakın sokaklarda arama çalışmaları yaptılar. Ekiplerin çalışması sonucunda karışan Şahin otomobil içerisindeki 4 şüpheli ile birlikte kısa sürede ele geçirildi ve yapılan aramada 2 adet av tüfeği, 1 adet tabanca ve 25 adet mermi elde edildi.

KAMERADAN TESPİT EDİLDİ

Vatandaşların diğer şüpheli 5 gencin ise Özalper Mahallesi Arafat Sokak içerisinde bulunan bir apartmana girdiğini ihbar etmesi üzerine, bu apartman ekipler tarafından sarıldı. Polis ekipleri, şüphelilerde silah olması nedeniyle çelik yeleklerini giyerken, bazı ekipler ise uzun namlulu silahlarla aramaları sürdürdü. Apartmanın bodrum, depo ve çatısında yapılan aramalarda 5 gence ulaşılamadı. Ekiplerin apartmandan ayrılacağı sırada, gelen ihbarda 5 gencin aynı apartmanın çatı katına çıktığı belirtildi. Bunun üzerine ekipler yeniden apartman içinde arama yaparken, apartmanın kamerası incelemeye alındı.

Kameranın incelenmesi esnasında vatandaşların verdiği eşgale uygun olan 5 kişinin içeri girdiği ve bir daha çıkmadığı tespit edildi. Apartman yöneticisi, gençlerin apartmanda dairesi olan şahısların çocukları olduğunu, kızları ise tanımadığını belirtti. Bunun üzerine polis ekipleri apartmanın son katındaki dairelerin zilini çaldı, ancak açan olmadı.

KAPIYI BABA GELİP AÇTI

Daire sahibine ulaşan ekipler, olayı anlatarak gelip evin kapısını açmasını istediler. Kısa süre sonra gelen dairenin sahibi, kamera görüntülerinden olaya karışanlardan birisinin oğlu olduğunu söyledi ve kapıyı açtırdı.

Polis ekipleri 5 genci alarak aşağıya indirdi. Polislerin olayda kullanılan silahı sorması üzerine, gençlerden birisi yakın mesafede bulunan bahçeye attığını söyledi. Ancak polis ekiplerinin yaptığı aramalarda burada tabanca elde edilemedi. Aynı genç, daha sonra silahı olay yerinde attığını söyledi. Polisin tüm çabalarına rağmen olayda silah kullandıklarını itiraf eden gençler silahın yerini söylemediler. Polisin sürdürdüğü araştırma sonucu kayıp tabanca da bulundu.

POLİSİN “DUR” İHTARINA DA UYMAYARAK KAÇMIŞLAR

Bu arada, olaydan yaklaşık 1 saat önce saat 01.20 sularında ise Bölge Trafik Şubesi önünde uygulamaya yapan KOM ekibinin dur ihtarına uymayan 34 plakalı kiralık olduğu belirlenen otomobil kaçtı. Otomobilin yakalanması için, çevreyolu üzerindeki tüm kavşaklara ekipler yönlendirilirken, otomobil bulunamadı.

Özalper Mahallesindeki olaya karışan 2’si kız 5 genç ile ilgili incelemede, KOM uygulamasından kaçan 34 plakalı otomobilin bu 5 genç tarafından kullanıldığı belirlendi. Gençlerin yer göstermesi üzerine 34 plakalı otomobil, Cevherizade Mahallesinde park halinde bulundu. Otomobilin içerisinde yapılan aramada 83 adet tabanca mermisi ele geçirildi, ancak olayda kullanılan tabanca bulunamadı. Gençlerin KOM Uygulamasından kaçtıktan sonra otomobili Özalper Mahallesine getirip park ettikleri ve buradan da yaya olarak Özalper Mahallesine geçtiklerini söyledikleri öğrenildi.

Polis ekipleri 2 av tüfeği ve 1 tabanca çıkan Şahin marka otomobildeki 4 şüpheli ile birlikte olaya karışan diğer taraf olan 5 genci gözaltına alındı.

İki grup arasındaki olayın nedeni ve yakalanan şahısların kimlikleri konusunda bir bilgi verilmezken, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

olay3

olay2

olay1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mahmut (7 yıl önce)
    Malatya sağdan soldan göç alan bir il oldu gelen herkes pisliğinide beraber getiriyor.medeni bir toplum olamadık.allah korkusu yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (7 yıl önce)
    TEKSAS tan beter oldu malatya çocuklarımızdan korkuyoruz her an herşey gelebilir başlarına
    0
    0
    Yanıtla