SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKKA Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:54
KKKA Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Bayındır, çiftçilerin tarlaya giderken keneden korunmak için açık renkli ve vücudun her yerini kapatan kıyafetler giymelerini önerdi. 
İnönü Üniversitesi Ahmet Yesevi Salonu'nda düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in de katıldığı konferansta konuşan Bayındır, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgiler verdi. 
     
Hastalığın özellikle kırsal kesimde yaşayanlarda daha çok görüldüğünü belirten Bayındır, çiftçilerin, sağlık çalışanlarının, veteriner hekimlerin, kasapların, askerlerin ve laboratuvar çalışanlarının kene tutunmasına karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. 
     
Çiftçilerin tarlaya giderken açık renkli ve vücudun hiçbir yerini açık bırakmayacak şekilde giyinerek tedbirler alması gerektiğini anlatan Bayındır, böylece kenenin vücuda girmesinin engellenebileceğini ifade etti. 
     
Kenenin vücuda tutunduğunda hem deriyi inceltecek hem de tutunduğu bölgenin uyuşmasını sağlayacak bir sıvı salgıladığını anlatan Bayındır, bu nedenle insanların kene tutunduğu anda fark edemediklerini belirtti. 
     
Hastalığın tükürük ve kan yoluyla insandan insan bulaşabileceğini hatırlatan Bayındır, bu nedenle sağlık çalışanları arasında hayatını kaybedenler olduğunu hatırlatarak, sağlıkçıların mutlaka korunarak hizmet vermesi gerektiğini vurguladı. 
     
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Özer de hastalığın ilk kez 12. yüzyılda görüldüğünü kaydetti. Bu nedenle kenelerin başka ülkelerden gönderilmesi gibi söylentilerin çok mantıklı olmadığını dile getirdi. Malatya'da 2005 yılına kadar hiç vaka görülmezken, bu tarihten sonra giderek artan oranda vakalar görüldüğünü belirten Özel, 2011 yılında 6 vaka, bu yıl da 3 vaka görüldüğünü bildirdi. Özel, vakalardaki artışın panik oluşturabilecek bir durum olmadığını da sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız