SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKTC Elçisini Kabul Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:56:51
KKTC Elçisini Kabul Etti
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı'yı TBMM'de makamında kabul etti. 

1 Kasım 2010 tarihinden itibaren Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi olarak görev yapan Mustafa Lakadamyalı görev süresinin dolması nedeniyle, aynı zamanda  TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Aynı zamanda TBMM'nin KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı'yı TBMM'de görmekten ve ağırlamaktan dolayı memnuniyetini ifade etti. 

TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kabulde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: 

"Saygıdeğer KKTC Büyükelçimiz Mustafa Lakadamyalı yaklaşık 4 yıldır KKTC'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. Bende 2011 yılından bugüne kadar TBMM'de KKTC Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yapıyorum. Yine aynı şekilde Başkanlık Divan Üyesi ve İdare Amiri olarak da Meclis Başkanımızı ve Meclisi temsilen birkaç defa KKTC'deki resmi programlara katılma fırsatım oldu. Bu süreçte de sayın büyükelçimizle de çok yakın diyalog ve çalışma imkânı bulduk. Kendisi gerek KKTC'nin tanıtılması, KKTC ile ilgili kafalarda soru işareti kalmaması ve Türkiye üzerinden KKTC ile ilgili konulara yerli yerinde cevap verme noktasında önemli başarılara imza atmış bir arkadaşımız. 

Buradaki görev süresi tamamlandı ve KKTC Dışişleri Bakanlığı'na dönecek. KKTC'nin dünyada tanınan bir ülke olma noktasında hızla ileriye doğru gitmekteyiz. Diplomasi alanında özellikle AK Parti hükümetleri döneminde çok önemli başarılar elde edildi. Her şeyden önemlisi Türk tarafı hep masadan kaçan uzlaşmaz tutumu ile dünya kamuoyunda çok olumsuz bir imaja sahipti. 2004 Annan Planı ile ilgili dönemin başbakanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde KKTC'de bir referandum yapıldı. Bu referandumda Türk tarafı evet oyu vermesine rağmen Rum tarafı hayır oyu verdi ve Annan Planı reddedilmiş oldu. 

Adadaki kardeşlerimizin ve gelecek kuşakların, dünyayla sağlam bir iletişim içerisinde, hiçbir gelecek kaygısı hissetmeden, güven içinde yaşayabilmesi için KKTC'li kardeşlerimiz her zaman kesin bir çözümden yana olmuştur. Bundan dolayı da ben KKTC'de yaşayan Türk kardeşlerime göstermiş oldukları uzlaşmacı tavır dolayısıyla teşekkür ediyorum. Uluslararası alanda Türk tarafının elini rahatlatmışlardır. Artık dünya kamuoyu Türkiye Cumhuriyeti'ne KKTC noktasında fazla bir söz söyleme hakkına sahip değildir. 

Diplomasi alanında bu kazanımlar her geçen gün artarak devam etmekle beraber yine Türkiye ve AK Parti hükümetleri olarak KKTC'nin kalkınma noktasında önemli atılımlar gerçekleştirildi. Özellikle altyapı, ulaşım, turizm ve eğitim alanında KKTC'de önemli gelişmeler oldu. En önemli projede KKTC'nin içme suyu projesidir. Yaklaşık Bir milyar üç yüz milyon dolar değerinde ve dünyada ilk defa denizaltından borularla KKTC'ye su götürmüş olacağız. Yaklaşık yetmiş milyon metreküp su, otuz beş milyon metreküp içme suyu olarak kullanılacak. Geri kalan suyunda sulama suyunda kullanılması hatta ve hatta Rum tarafının talebi olması halinde bunun da değerlendirilebileceği ve barış suyu olarak da her iki halkın kaynaşması noktasında uluslararası alanda Türk tarafının barış sürecine katkısı olarak kullanılacak. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katılımları ile inşallah bu önemli sorunu da çözmüş olacağız. 

Yine Mersin'den Girne'ye döşenecek elektrik hatları kullanılarak Kuzey Kıbrıs'a Elektrik Temini projesi, Kıbrıs'a hayat veren ve Ada'nın kaderini değiştirecek adımlardan diğeridir. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde; ülkenin tüm sorunlarında olduğu gibi Kıbrıs sorununda da köklü adımlar atarak, çözümsüzlüğü değil, çözümü amaçlayan bir yol izleyerek ezberleri bozmuştur. KKTC her geçen gün kendi kendine yeterli ve yaşam kalitesi ile önemli kazanımlar elde etmektedir. İnanıyorum ki; KKTC'nin dünyada tek büyükelçisi olan sayın büyükelçimiz önümüzdeki yıllarda dünyanın birçok ülkesinde İngiltere'de, ABD'de ve Avrupa ülkelerinde KKTC'nin büyükelçisi olarak görev yapmayı inşallah rabbim kendisine nasip eder. 

KKTC davası Türkiye için önemli bir davadır ve KKTC'yi biz sadece bir toprak parçası olarak düşünmüyoruz. Biz KKTC'de iki toplumlu ve iki devletli bir yönetim arzu ediyoruz. Rum tarafı da bu noktada hazır olursa biz bu konuda barıştan ve iki toplumlu devletten yana bir çalışmamız olur. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti, Cumhurbaşkanı ve tüm siyasi partilerle diyaloğumuz en ileri aşamadadır. Bu noktada KKTC halkı için bu çok önemli bir kazanımdır. 

Geçtiğimiz günlerde gerek Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve gerekse de yeni Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile beraber KKTC'yi ziyaret etme imkânımız oldu. Yaptığımız iki görüşmeler çok sıcak bir ortamda gerçekleşti. Temennimiz odur ki inşallah KKTC dünyada hak ettiği yeri alır. Ben sayın büyükelçimize nazik ziyareti için teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum." 

KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ise yaptığı kısa konuşmada 2010 yılında başladığı büyükelçilik görevinin sonuna geldiğini belirterek TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz ile çok yakın işbirliği içinde çalıştıklarını ifade ederek teşekkür etti. 

TBMM'nin KKTC halkının mücadelesine ilk günden beri desteği olduğunu belirten Lakadamyalı bu desteğin KKTC ve halkı için çok önemli olduğunu söyledi. 

KKTC ve KKTC halkı için bu gücü arkalarında her zaman hissetmelerinin önemine değinen Lakadamyalı bu desteğin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek sözlerini tamamladı. 

Daha sonra TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı'ya TBMM logosu bulunan el işi çini tabağı ve Malatya kayısısı hediye ederken KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ise Öz'e KKTC'de Osmanlı izlerinin yer aldığı fotoğraf albümünü hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız