SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKTC Meclis Başkanına Kayısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:44:13
KKTC Meclis Başkanına Kayısı
A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdare Amiri ve KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve beraberindeki heyeti ağırladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı iki günlük resmi program çerçevesinde Ankara’ya geldi. Kıbrıs heyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la görüşmelerde bulundu.

KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz tarafından karşılanan KKTC Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet, ziyaretin ilk günü Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde temaslarını sürdüren heyet Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz’le bir araya geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye hükümetinin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, “hükümetler değişse bile Kıbrıs Türkü’ne yönelik politikalarımız asla değişemez” dedi. KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de, 30 yıl önce kurulan KKTC’nin,  90 yıllık Türkiye Cumhuriyetinin deneyimlerinden faydalanmasının önemli olduğunu belirtti.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşen heyet onuruna Malatya Milletvekili, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz tarafından akşam yemeği verildi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Öz, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında tarihi derinliği olan, hiç bozulmamış, çok engin bir dostluk ilişkisi olduğunu belirtti. Öz, konuşmasında: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin meseleleri Türkiye Cumhuriyetinin milli meseleleridir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümetleri döneminde siyasi, ekonomik ve kültürel alanlar dahil pek çok alanda tarihi atlımlar gerçekleştirildi. Uluslararası arenada kazanımlarımızdan vazgeçmeden uzlaşıya dayalı siyaset izlenmeye devam ediliyor. Siyasi faaliyetlerin yanı sıra Kıbrıslı kardeşlerimizin refahı için bir çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs’a içme suyu projesi önümüzdeki yılın ilk aylarında tamamlanacak. Duble yol çalışmalarının gerçekleştirilmesine destek veriyoruz, turizm teşvik kararnameleri ile turizm canlandırılıyor. Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızın da yaşam kalitesi ve mutluluğu bizim için öncelikli” dedi.

Ömer Faruk Öz’ün davetlisi olarak Ankara’da üçüncüsü gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günlerinin açılış programına da katılan KKTC Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber, kendileri için anavatanın ve TBMM'nin çok önemli olduğunu belirterek TBMM İdare Amiri ve KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz'e “Öncelikle şahsım ve divan üyelerim adına gösterdiğiniz misafirperverlik, içtenlik ve samimiyet için çok teşekkür ediyorum“ dedi. Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyeti Malatya’ya davet ederek Malatya kayısısı hediye etti. KKTC Meclis Başkanı Siber, Öz’ün kendisine yapmış olduğu Malatya davetine teşekkür ederek Malatya’yı görmek istediğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız