SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKTC Sonsuza Kadar..

A- A+ PAYLAŞ

25. yaşını kutlayan KKTC’de Kıbrıs sorununa çözüm bulunması halinde bile KKTC’nin sonsuza kadar yaşatılacağı mesajı verildi. KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve törenlerde Türkiye’yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Çiçek, adada iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve devlet bulunduğuna dikkat çekti.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından 15 Kasım 1983’te ilan edilen KKTC, dün 25. yaşını törenlerle kutladı. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve törenlerde Türkiye’yi temsil eden Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kıbrıs sorununun muhtemel bir çözümünde KKTC’nin kurucu iki eşit devletten biri olacağını vurguladı.

Başkent Lefkoşa’daki geçit töreninde konuşan Cemil Çiçek, Kıbrıslı Rumlarla devam eden görüşme sürecine değindi ve "Hiç kimse Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve iki ayrı devlet bulunduğu gerçeğini imtihana kalkışmasın. Muhtemel bir kapsamlı çözümde KKTC’nin eşit kurucu devlet olması ve Türkiye’nin fiili, etkin garantörlüğü vazgeçilmez ilkelerdir’ dedi.

Kıbrıs’tan sorumlu devlet bakanlığını da yürüten Çiçek, KKTC ve Türkiye’nin çözüm için iyi niyetli çalışmalarına rağmen uluslar arası toplum ve AB’nin Kıbrıslı Türklere ambargolara devam etmesinin vicdanlara sığmadığını söyledi. Çiçek, Türkiye’nin AB süreci ile Kıbrıs sorunu arasında bağ kurulmasını da kabul etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Talat da adanın 450 yıldır Türklerin öz yurdu olduğunu ve KKTC’nin de Kıbrıs Türk halkının sonsuza kadar var olma arzusunun sonucu olduğunu belirtti.

KKTC’nin 25. Cumhuriyet Bayramı törenlerinde TBMM’yi Meclis Başkan Yardımcısı Meral Akşener temsil etti. Türk Yıldızları’nın gösterisiyle süslenen törenler çerçevesinde bu yıl ilk kez bir defile de düzenlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız