SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKTC'de 'Malatya Günleri' Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-02-09 00:36:27
KKTC'de 'Malatya Günleri' Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından KKTC’de 3-6 Mart günleri arasında Malatya Tanıtım Günleri düzenleneceği bildirildi.

Lefkoşa'da düzenlenecek Kıbrıs Malatya Tanıtım Günleri nedeniyle Vali Süleyman Kamçı’nın başkanlığında valilik salonunda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ilçe belediye başkanları, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ve Kültür A.Ş. yöneticileri katıldı.

Toplantıda Malatya Tanıtım Günleri için yapılması gereken çalışmalar ve etkinliğe katılacak olan kurum ve kuruluşların yapacakları faaliyetler görüşüldü.

Toplantıda Kültür A.Ş. Dış İlişkiler Koordinatörü Hamit Özpolat tarafından sunulan brifing de, “03-06 Mart 2016’ da  KKTC‘ nin Lefkoşa kentinde düzenlenecek olan Malatya tanıtım günlerinin şehrimizin tarihi, coğrafi,kültürel ve ekonomik değerlerinin tüm yönleriyle ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını sağlamak, yerel değerleri unutturmamak  bu değerleri kent  kültürüne entegre etmek amaçlı ve KKTC‘de yaşayan hemşerilerimizin  yardımlaşma ve kardeşlik duygularını zinde tutarak hemşerilileri  bir araya getirerek Malatya‘ ya olan hasretlerini ve özlemlerini bir nebzede olsa gidermektir.    Ayrıca şehrimiz ve yavru vatan ile ekonomik, turizm, eğitim ve sağlık alanında ilişkileri güçlendirmektir.”

“BALKANLARDA VE AZERBAYCAN’DA DA DÜZENLENECEK”

“Tarihsel bağımızın güçlü olduğu Yavru vatan ile ilişkilerin güçlenmesi kentimizin sahip olduğu değerleri ilk defa uluslararası bir platformda tanıtmaya yönelik bu çalışma kapsamında;  Malatya’nın başta en önemli gelir kaynağı olan kayısın tanıtımı Malatya’nın Türk siyasetindeki etkisi,sahip olduğu değerler,bölgedeki konumu, tarihi, turizmi,kültürü, sanayisi, ekonomisi,sağlık merkezi olma yolundaki ilerleyişi,eğitimde geldiği nokta (Üniversitesi) İl ve ilçelerinin farklılıklarının geniş bir yelpazede  anlatılıp, KKTC ile   Anavatan Türkiye ve ilimiz ile her alanda  iş birliğinin geliştirilip güçlendirilmesi hedef alınmıştır.  Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Aş olarak yurt dışında gerçekleştireceğimiz; KKTC’deki Malatya tanıtım günlerinin şehrimiz ile KKTC arasındaki  ekonomik, kültürel, eğitim ve  turizm açısından da önemli olup, bu tür çalışmalarımızı Azerbaycan Bakü ve Balkan ülkelerinde gerçekleştirmek için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız