SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KKTC'ye Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:20
KKTC'ye Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Ak Parti Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin davetlisi olarak Malatyalı olan LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bir dizi ziyarette bulundu.

Ziyareti sırasında Kıbrıslı Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt’le birlikte Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’i de ziyaret eden TBMM Kıbrıs Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz ve Malatya’lı işadamı LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük,  Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi üyeleri ile görüşmeler de yaptılar.

Konsey’in düzenlediği bir panele de katılan Öz, burada gelişen Türk ekonomisi hakkında bilgiler verdi ve Kıbrıs Türk işadamlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapacakları yatırımlara Türk hükümetinin vereceği destekleri anlattı. Dünya’daki ekonomik durgunluğa ve Avrupa’daki krize rağmen Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin parmakla gösterildiğini ifade etti.

Ziyaret sırasında LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ile birlikte Tempo TV ve Genç TV kanallarında canlı yayına da katılan milletvekili Öz, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi ve gündemle ilgili soruları cevapladı.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kuzey Kıbrıs’ın son 6-7 yıldır yatırımlar açısından büyük ivme kazandığını belirtti.

‘Bizim asli görevimiz anavatan Türkiye’de yaşam endeksi neyse onu Kuzey Kıbrıs’a da yansıtmaktır’ diyen Ak Parti Malatya Milletvekili, “Türkiye’nin imkânları doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa, yapıyoruz” dedi. Öz, Kuzey Kıbrıs’a her geldiğinde gördüğü gelişmelerden de memnun olduğunu ifade etti.

Kuzey Kıbrıs’a deniz altından içme suyu getirecek olan su projesinin devam ettiğini ve Mart 2014’de bitirilerek su verileceğini anlatan Öz, bütün bunların doğrudan ve dolaylı olarak ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Ömer Faruk Öz, Kıbrıs müzakerelerine ve Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sürecine de değindi.

Kıbrıs Rumlarının AB dönem başkanlığı ile ilgili olarak “Rum Kesimi şu anda Avrupa Birliği dönem başkanı. Sırf bu meseleden dolayı Türkiye de muhatap almamıştır. Avrupa Birliği Türkiye müzakereleri de tabiri caizse rölantiye alınmıştır. Rum tarafının dönem başkanlığı bittiğinde Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki müzakereler başlayacaktır.” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız