SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Klaksonlu Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:46:55
Klaksonlu Tepki
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da S plakalı minibüs şoförleri, merkez dışına çıkınca ceza yazılmasını protesto etmek için düzenledikleri eylemlerini sürdürdüler. 
 
Çevreyolu ile Niyazi Mısri Caddesi arasında klakson çalıp kendilerine ceza yazılmasını protesto eden servis taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, haksız yere ceza yazıldığını iddia ettiler. Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bazı arkadaşlarımıza, öğrencilerini Darende ve ilçelere götürmesinden dolayı ceza uygulanmıştır. Cumartesi günü okulların tatil olmasından dolayı öğrenciler kendi servisleri ile Darende ilçesine geziye gitmişler. Cezaların da biraz yüksek olmasından dolayı; valimiz, vali yardımcımız, emniyet müdürümüz ve trafik şube müdürümüzle görüştük. Ancak, Bakanlar Kurulu kararı ile çıkan bir karar var. Servis taşımacılığı yapanlar, merkez dışına öğrencileri götürürlerse, okuldan bir yazı almaları gerekiyor” dedi. 
 
Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ise, ”Eylem yapan şoförler, şehir içerisinde servis yapmaları gerekirken Darende ilçesine öğrenci götürmüşler. Darende Bölge Trafik ise, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereği ceza kesmişler. Karayolları Yönetmenliği'nin 6. ve 8. maddelerinde, ilçeden ilçeye, merkezden ilçeye taşıma yapacaklara ilişkin maddeler mevcut idi. Ancak 2011’in 10. ayında, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu ek genelge ile sadece mücavir alan içerisinde taşıma yapabileceklerine ilişkin madde eklendi” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız