SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Klasik Anlayış Değişmeli"

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, üniversitelerin asli vazifesi olan bilimle uğraşması gerektiğini bildirdi.
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yayını sürdüren Kampüs FM'e konuk olarak üniversitedeki icraatlarını anlattı. Kampüs FM’de yayına katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik; TÜBİTAK daire başkanlığı dönemindeki bürokratik deneyimlerini, 4 yıllık İnönü Üniversitesi Rektörlüğü döneminde yapılan icraatları anlattı.
 
Rektör Çelik, bölgenin sanayileşen şehri Malatya'ya Teknopak yapıldığını, üniversite kampüsü içinde yapılan Teknopark'ın yüzde 45'inin tamamlandığını, kısa bir süre içerisinde tamamlanarak üniversite sanayi işbirliğinin örneklerini sunmuş olacaklarını ifade etti. Rektör Çelik, "Dünyada bilim ve teknoloji üretiminde üniversitelerin yüzde 70 etkinliğinin olduğunu biliyorum. Klasik anlayışla, 2. dünya savaşı öncesi üniversite anlayışı ile üniversitelerin bir yere götürülemeyeceğini biliyorum. Bu açıdan üniversitelerin öncelikle reforme edilmesinin, mevcut klasik anlayışın da değiştirilmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Bunlardan en önemlisi de üniversitenin içerisinde yaşadığı toplumla barışık olması gerektiğidir. Kurumları ile yüzlerini birbirine dönmesi gerektiğini düşünüyorum "dedi.
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ni de anlatan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Ülkemiz üniversite hastaneleri arasında en iyi yönetilebilen, karaciğer, böbrek, kemik iliği, göz kornea gibi önemli organların nakillerinin yapıldığı merkezimiz diğer yapılmayan nakilleri de yapmayı hedeflemektedir" şeklinde konuştu.
 
Açılan yeni fakülteler ve genişleyen üniversite vizyonunu anlatıp, üniversitelerin asli vazifesi olan bilimle uğraşması gerektiğini, İnönü Üniversitesi'nin de bu anlamda hak ettiği noktaya ulaşması için gayret sarf ettiklerini belirten Rektör Çelik, "Üniversitemiz birçok alanda olduğu gibi özellikle sağlık alanında kısa sürede önemli noktalara ulaşmıştır.Bu noktada her kesimden önemli destekler alıyoruz.İnşallah bu gelişmeleri tüm fakültelerimizde yaşanıyor ve yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Her üniversitenin kendi öz kaynaklarını kullanarak yerelden evrensele ulaşacak bir vizyonla hareket etmesi gerektiğini kaydeden Rektör Çelik, Türkiye'deki üniversitelerin geleceklerinin parlak olacağını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız