SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Klasik Anlayış Değiştirilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Üniversitelerin Rektörler ile değil bilim adamları ile tanınması gerektiğini belirtti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Malatya’daki basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir tanışma toplantısı düzenledi.

Üniversite Yerleşkesi’ndeki Havuzbaşı’nda basın mensupları ile dün akşam iftar yemeğinde bir araya gelen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik’in yanı sıra iftar yemeğinde Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Süheyla Ünal, Prof.Dr. Turgay Seçkin ile bazı öğretim üyeleri de bulundular.

İftar öncesinde basın mensupları ile bir süre sohbet eden Rektör Çelik, iftar sonrasında basın mensuplarına yaptığı kısa bir değerlendirmede, “ 25 gün önce Rektörlük görevine başladım. Tabi ondan önce Üniversite’de seçim süreci yaşadık. Bu süreç içerisinde projelerimizi, düşüncelerimi anlattığımız arkadaşlar bizi birinci sıraya getirdiler. Tabii ardından YÖK ve Cumhurbaşkanlığı süreciyle göreve başladık.Ben bu toprağın çocuğuyum. Bazı üniversitelerde görev yaptıktan sonra son 4 yılda TÜBİTAK’ta görev yaptım” dedi.

Rektör Çelik, Üniversitelerin asıl görevlerinin bilim üretmek olduğunu belirterek, “ Biz Üniversitemizin iyi yerlere gelmesini arzuluyoruz. Bugün ODTÜ ve Boğaziçi gibi üniversitelerden mezun olanlar nasıl öncelikli olarak iş bulabiliyorlarsa İnönü Üniversitesi’nden mezun olanlarında aynı şekilde iş bulabilecekleri seviyelere gelmesi için çalışma yapmalıyız. Önceki dönem bizi ilgilendirmiyor. Biz, bizden önce yapılan iyi şeyleri devamını yaparız. Olumsuzukları ise tekrar etmeyeceğiz. Üniversiteler Rektörleri ile değil bilim adamları ile tanınmalıdır."diye konuştu.

Çelik konuşmasında ayrıca şunları belirtti:

“Klasik anlayışla 2. Dünya Savaşı öncesi üniversite anlayışıyla , üniversitelerin bir yere gelemeyeceğini biliyorum. Üniversiteler öncelikle reforma edilmelidir. Mevcut klasik anlayış değiştirilmelidir diye düşünüyorum. Bunun en önemlisi de Üniversitelerin içinde bulunduğu şehir ile barışık olmasıdır.”

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız