SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Klimalı Ayakkabı Tasarladı

0
Güncellendi - 2017-10-18 01:37:07
Klimalı Ayakkabı Tasarladı
A- A+ PAYLAŞ

  • Üniversiteli kışın ısıtan yazın soğutan ayakkabı projesine annesinin adını verdi

Malatya’da yaşayan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Furkan Bozdağ klimalı ayakkabı tasarladı. Bozdağ tasarladığı ayakkabıya annesinin ismini verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünde okuyan ve boş zamanlarında babasının Ayakkabıcılar Çarşısı'nda bulunan dükkanında çalışan Furkan Bozdağ, yazın soğutan kışın ısıtan ayakkabı tasarladı. Yaklaşık 3 ayda tamamlanan projede, ayakkabının içine konulan bataryalı devre sayesinde soğutma ve ısıtma sağlanıyor. Tasarladığı ayakkabıya annesinin ismi olan ‘Sevim’ adını veren Furkan Bozdağ, ayakkabıyı daha da geliştirerek seri üretime geçmek istediğini söyledi.

“Eksi 9 dereceye kadar soğuturken, 60 dereceye kadar ısıtıyor”

Ayakkabının içerisine konulan peltierin sıcağı ve soğuğu sağladığını belirten Bozdağ, “Ayakkabının içindeki devre peltier ve bataryadan oluşuyor. Devreyi ters veya düz bağladığımız zaman peltier soğutma ya da ısıtma işi yapıyor. Yazın sıcaklarında peltier düz devre olduğu için dışarıdaki soğuğu alarak ayakkabının içine atıyor. Ayakkabının içindeki sıcağı da alarak dışarıya atıyor, eksi 9 dereceye kadar soğutabiliyor. Devreyi ters bağladığımızda da ayakkabının içini bu sefer 60 dereceye kadar ısıtıyor. Ayakkabının içinde hava akımı sürekli var, içinde bakteri üremesi imkansız” dedi.

Ayakkabının şarjla çalıştığını söyleyen Bozdağ, ürünü tasarlarken malzeme bulma konusunda çok zorlandığını belirterek, bazı malzemeleri yurt dışından sipariş ettiğini söyledi. Ayakkabının son derece konforlu olduğunu belirten Bozdağ, “Sadece estetik açıdan bazı eksiklikler var ama destek verilirse daha geliştirilir ve konforlu hale getirilir. Ben bu konuda bana destek verilmesini istiyorum. Bu hem milletimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli” şeklinde konuştu.

Ayakkabıyı deneyen Yunus Emre Obur isimli vatandaş ise çok beğendiğini söyleyerek, “Projenin daha da geliştirilmesi lazım. Konfor açısından hiçbir sıkıntı yok, sıcağı da soğu da hissettim. Arkadaşımızın desteklenmesini istiyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet MENEKŞE (6 yıl önce)
    Mükemmel bir çalışma. Furkan Bey'i kutlar Bilim ve Teknoloji Bakanlığının Furkan Bey'e her türlü desteği vermesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla