SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'de İlk.. KOAH Tedavi Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2017-03-16 05:34:07
Türkiye'de İlk.. KOAH Tedavi Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) Tedavi Merkezi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Gazi Gülbaş ve Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. M. Reha Çelik yönetiminde açıldı.

Doç. Dr. Gülbaş tarafından merkezle ilgili yapılan açıklamada, "KOAH dünya genelinde ve özellikle gelişmekte olan ülkeler için önemli bir sağlık sorunudur. Özellikle 40 yaşın üzerinde kişilerin % 20’sinde görülür. Bu kadar sık görülen önemli bir sağlık sorunu olmasına rağmen, hastalar tarafından zor fark edilen, tanısı zor konulan bir hastalıktır.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalımız bünyesinde 2 yılı aşkın süredir hastalarımıza KOAH polikliniği hizmeti verilmektedir. Bu tarihten itibaren Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı ile ortaklaşa endoskopik hacim küçültücü işlem (sarmal tedavisi) uygulanmaktadır. Yine seçilmiş hastalara Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından cerrahi tedavi uygulanmaktadır.

Merkezimizde akciğer nakli dışında her türlü tıbbi ve cerrahi tedavi verilmektedir." denildi.

Doç Dr. Çelik ise; “KOAH Tedavi Merkezimiz, hastalarımıza daha nitelikli hizmet verebilmek için KOAH’a dair tüm tanı ve tedavi çalışmalarını bir ünite çatısı altında toplamaktadır. Aynı zamanda KOAH hakkında farkındalık oluşturmayı, hasta ve yakınlarını bilgilendirmeyi, risk altındaki bireyleri bilinçlendirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ALİ RIZA BOYRAZ (4 yıl önce)
    Doç Dr Gazi Gülbaş Olmak Üzere Değerli Hocalara Yaptıkları Ve Yapacakları İle Hastaları Sevindirecek Buluşlara Emeği Geçen Tüm Sağlık Personeline Başarılar Dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Koah merkezi hayırlı olsun. Başta Doç Dr. Gazi Gülbaş olmak üzere değerli hocalara başarılar dilerim. Umarım ilerde Malatya nın gururu olurlar.
    0
    0
    Yanıtla