SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koalisyon İçin Adımlar Atılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:43:53
A- A+ PAYLAŞ

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bir an önce bir koalisyon kurulacak ise kurulması gerekiyor" dedi. 

  CHP Malatya İl Teşkilatı, Gündüzbey Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

  İftar sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Koalisyon oluşturulması noktasında adımlar atılmalı. Özellikle koalisyon kurulmasıyla ilgili bir noktayı sürekli bu süre içerisinde gündeme getiriliyor" ifadelerini kullandı.

  Kiraz, CHP olarak 14 maddelik bir koalisyon bildirgelerinin olduğunu anımsatarak, "Cumhuriyet Halk Partisi gerçekten seçimlerden önce toplumun sorunlarını en iyi tespit eden siyasi parti olarak ve bu sorunlara en iyi çözüm önerileri ortaya koyan bir seçim bildirgesiyle ortaya çıktı. Seçimden sonra ise bir tablo oluştu. Bu tabloda da CHP yine sorumluluk duygusuyla hareket etti ve sonuçları en iyi okuyan parti olduğumuzu düşünüyorum. 14 Maddelik koalisyon bildirgemizi de kamuoyuyla paylaştı sayın genel başkanımız. Bizim koalisyon ilkelerimiz ortada ama seçimler üzerinden yaklaşık bir aydan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz bir görevlendirme yapılmadı. Bir koalisyon oluşturulması noktasında da adımlar atılmadı. Bu da demokrasimizin önemli kayıplarından birisi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLERİN SORUMLULUKLA HAREKET ETMESİ GEREKİYOR"

  'Koalisyon kurulacaksa bir an önce kurulması gerekiyor' diyen Kiraz, şunları söyledi: "Değerli arkadaşlar bir an önce bir koalisyon kurulacak ise kurulması gerekiyor. Türkiye’nin, ülkemizin, ilimizin çözülmesi gereken birikmiş sorunları var. Dolayısıyla bunlara biran önce el atılması gerekiyor ve bütün siyasi partilerinde bir sorumluluk ile hareket etmesi gerekiyor. Vatandaşın seçim sonucunda verdiği mesajı iyi değerlendirip bu uzlaşma kültürünü mutlaka bütün siyasi partilerin oluşturması gerekiyor. Değerli arkadaşlar önümüzdeki süreçle ilgili yine merak edilen konu şudur, koalisyon kurulamazsa bir erken seçim olur ise CHP olarak, örgütümüz olarak her türlü seçime hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bunu sık sık karşılaştığımız için belirtiyorum. Hem Malatya örgütümüz açısından hem CHP’nin Türkiye’deki konumu açısından. Olası bir erken seçimde de CHP’nin çok daha güçlü çıkacağına da yürekten inanıyorum. Temenni ediyoruz tüm siyasi partiler sonuçları doğru okur ve bir koalisyon kurulur. Ülkemiz bu belirsizlikten kurtulur diye düşünüyoruz."

"YENİ SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRIZ"

  Kiraz, yeni bir seçime de hazır olduklarını ifade ederek, "Böyle bir ortamda da CHP bütün kadroları yarın seçim olacakmış gibi hazır olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir başka konu ise şu değerli arkadaşlar. Partimizde kongre süreçleri de başladı ve kongre süreçleri devam ediyor. Bunun ile ilgili takvim açıklandı. 20 Haziran da başlayan takvim şuanda işliyor. Aralık ayı sonunda ve Aralık ayı içerisinde kurultay tarihimiz şuan henüz belli değil. Ama tahminen Aralık ayı içerisinde kurultayımızı da kongrelerimizi de sonlandırmış olacağız. Bu süre içerisinde de biz Malatya örgütümüz olarak sorumluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu takvimi işletirken gerçekten önümüzdeki dönemde arkadaşlarımız, delegelerimiz, partinin üyeleri hangi arkadaşımızı ve hangi noktada görmek istiyorsak o sorumlulukta hareket etmeye çalışıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız