SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koalisyon ve SDG, DEAŞ'la Anlaştı"

0
Güncellendi - 2017-06-10 02:45:58
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'deki Rus birliklerin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri’nin(SDG) DEAŞ'la anlaştığını bildirdi.

Suriye'deki Rus birliklerin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, Suriye'de ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG), DEAŞ'la anlaşma yaptığını, DEAŞ’ın bulunduğu bölgelerden operasyon yapmadan çekildiğini bildirdi.

Org. Surovikin, konuya ilişkin, "ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon ve SDG, binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu olan teröristleri imha etmek yerine DEAŞ liderleriyle anlaşma yapıyor. DEAŞ liderleri, bu anlaşma kapsamında kontrol ettikleri yerleşim birimlerinden çekilerek, Suriye ordusunun aktif faaliyet yürüttüğü bölgelere geçiş yapıyor. ABD'lilerin Suriye'de terörle mücadele görüntüsü altında, Suriye ordusunun ilerleyişini engellemeye çalıştığı izlenimi oluşuyor" dedi.

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ BİTMİŞTİR..

Rusya Savunma Bakanlığı Operasyon Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy da, Suriye'de iç savaşın bittiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Operasyon Dairesi Başkanı General Sergey Rudskoy, Suriye ile ilgili flash açıklamalarda bulundu. Rudskoy, konuşmasında Suriye'deki iç savaşın bittiğini belirterek, "4 Mayıs 2017 tarihinde Rusya, Türkiye ve İran’ın katılımıyla imzalanan Suriye’de çatışmasız bölgeler planı meyvelerini verdi. Suriye sathının büyük bölümünde savaş durdu. Dolayısıyla Suriye’de iç savaşın filen sona erdiğini ilan edebiliriz” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız