SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koalisyonu Milletimiz İstiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:34:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Kobani'de yaşanan vakalarda Türkiye'ye 'terörist devlet' diyen, ihanet içerisinde olan insanlar var" dedi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Milletvekili Bülent Tüfenkci ve partililer ile birlikte Malatya Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. 

Ziyarette 7 Haziran'da yapılan genel seçimi değerlendiren Çalık, "Malatya'mızdaki muhtarlarımızı ve derneklerimizi ziyaret edip, teşekkür etmek üzere bir aradayız. Çok kıymetli muhtarım Mustafa Eren başta olmak üzere bütün muhtarlarıma 7 Haziran 2015 seçimlerinde bizlere vermiş oldukları destekler için hassaten teşekkür ediyorum. Malatya, Türkiye'de çok önemli dereceler yaptı. Yaklaşık 12 yıl bitti ve 10 seçim geçirdik. Malatya, 10 seçimde de her zaman ilk 5 il içerisinde oldu. Şimdi de 59.75'lik oranıyla büyükşehirler içerisinde Konya ve Kahramanmaraş'tan sonra üçüncü sırada yer aldı. Vermiş olduğunuz bu destek için hassaten teşekkür ediyorum. Bu vermiş olduğunuz destek, Malatya'dan 5 tane milletvekilinin Ankara'ya gitmesine vesile oldu. Ama Türkiye nezdinde tek başına iktidar olmamıza yetmedi. Tek başına iktidarımızı 12 yıl boyunca milletimize hizmete dönüştürdük. Şimdi tek başına iktidardan sonra milletimizin vermiş olduğu oyların sonucunu, mesajını iyi okumamız gerekir. Bizim okuduğumuz mesajda, aldığımız mesaj ve derslerde, uzlaşmayı mutlaka masaya yatırmamız gerektiğini düşünüyorum. Uzlaşma kültürünü yeniden hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük partisi ve en fazla oy almış partisi olarak diğer siyasi partilerinin kendi kırmızı çizgileriyle değil, milletin kırmızı çizgileriyle hareket etmemiz gerektiğini çok net ifade etmemiz gerekir. Bütün bundan sonra yapılacak çalışmalarda ortak paydalarla, Türkiye ortak paydasında, milletimizin ortak paydasında buluşmamız gerekir" şeklinde konuştu. 

"İSMET YILMAZ'IN SONUNA KADAR ARKASINDA DURACAĞIZ"

Çalık, Meclis Başkanlığı seçimine de değinerek, şunları söyledi: "TBMM Meclis Başkanı adayımızı Merkez Yürütme Kurulu'nda yapmış olduğumuz toplantıdan sonra sayın Başbakanımız açıkladı. İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayımız olarak Allan nasip ederse Türkiye'yi, bütün ülkemizi meclisimizi temsil edecek. Umut ediyoruz. Ve diğer siyasi partilerinde Deniz Baykal, Dengir Mir Mehmet Fırat, Ekmeleddin İhsanoğlu olmak üzere adayları var. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki, biz sonuna kadar İsmet Yılmaz başkan adayımızın sonuna kadar arkasında duracağız. İnşallah nasip olursa bu süreci TBMM'nin başkan adayı olarak İsmet Yılmaz'ı seçerek, göstermiş olacağını umut ediyoruz."

"KOALİSYONU MİLLETİMİZ İSTİYOR"

'Diğer siyasi partilerle uzlaşmayı kendimize şiar edinmemiz ve bunu da Türkiye'ye, dünyaya göstermemiz lazım' ifadesini kullanan Çalık, "Koalisyon görüşmeleri sayın Cumhurbaşkanımız, en fazla oy alan partinin genel başkanına yani sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na görev verecek ve görüşmelerimiz başlayacak. Koalisyon görüşmelerimiz, fikir alış verişlerimiz, uzlaşıyı kendimize şiar edinerek, görüşmelerimizi yapacağız. Bunun en önemli sebebi ve gerekçesi, biz tamamen koalisyon görüşmelerinde Türkiye'ye ne kadar kayıplar yaşattığını bilen ve bunu da sürekli seçim esnasında dile getiren bir partinin mensubu olarak, biz koalisyonları milletimizin istediğini düşündüğümüz için istiyoruz. Yoksa biz muhalefet olmayı da, yeniden erken seçime gitmeyi de, sine-i millete gitmeye de hazırız. Ama koalisyonu milletimiz istiyor. Tek başına iktidar ile 12 yıl boyunca milletin sorumluluğunu alan parti olarak, şimdi de yine en fazla oy alan parti olarak, diğer siyasi partilerle uzlaşmayı kendimize şiar edinmemiz ve bunu da Türkiye'ye, dünyaya göstermemiz lazım" diye konuştu. 

"İNŞALLAH TÜM PARTİLERLE YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞMELER NETİCESİNDE KOALİSYONU KURARIZ"

Türkiye'nin istikrarının devam edeceğine dair çok net bir kanaatin olduğunu dile getiren Çalık, "Ekonomik verilere baktığımız zaman şuanda Türkiye'nin istikrarının devam edeceğine dair çok net bir kanaat var. Bununda sebebi şuanda AK Parti iktidarının tek başına devam ediyor görüntüsü var. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu kadar yoğun görüşme trafiği içerisinde, bu kadar yoğun hükümet görüşmeleriyle ilgili istişareler içerisinde hiçbir boşluk bırakmadan hem hükümetin başı olarak, Başbakan olarak çalışmalarına devam ediyor hem de yeni kurulacak hükümetle ilgili kanaatleri, görüşleri, istişareleri yapmayı sürdürüyor. Dolayısıyla milletimizde hem ulusal hem de uluslar arası alanda herkes Türkiye'nin istikrarını devam ettirmesini düşünüyor ve hükümetsiz kalmayacağımıza dairde kanaatlerini net bir şekilde ifade ediyor. İnşallah biz, tüm partilerle yapacağımız görüşmeler neticesinde koalisyonu kurarız" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE OLARAK KAPILARIMIZI AÇTIK, AÇMAYA DA DEVAM EDİYORUZ"

Çalık, Türkiye'de 2 milyon Suriyeliyi misafir ettiklerini ifade ederek, "Türkiye'de yaklaşık 2 milyon Suriyeli vatandaşımızı biz misafir ediyoruz. 3 yılı geçkin bir zamandan bu yana Türkiye, Suriyeli misafirlerimize, kardeşlerimize ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa'da, Adıyaman'da Gaziantep'te, Malatya'da misafir etmeye devam ediyoruz. Orada bir savaş var, o savaşta kadınlar, çocuklar, anneler, bebekler, gençler, insanlar ölüyor. Bu ölümler, mağduriyetler, mazlumiyetler yaşanırken, Türkiye'nin kapılarını kapama imkanı ve ihtimali yoktu. Biz nasıl Araplara, Türkmenlere kapılarımızı açtıysak, Kürt kardeşlerimize de aynı şekilde kapılarımızı açtık. Kobani'de yaşanılan süreçte de kapılarımızı sonuna kadar açtık. Ve üstelik karşılamayı da sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve Bakanlarımızla birlikte Şanlıurfa Suruç'tan girişlerinde beraberce Kürt kardeşlerimizi karşıladık. Malatya'ya gelen Kobanili vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin de ziyaretine gittik. Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla Suriye'de mağduriyet ve mazlumiyet yaşayan ne kadar insanımız varsa Türkiye olarak biz kapımızı açtık ve açmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. 

"HDP'NİN BU SÖYLEMLERDEN UZAK DURMASI GEREKİR"

HDP'yi sert sözlerle eleştiren Çalık, şunları ifade etti: " Şunu herkesin bilmesi gerekir ki, Kobani'de yaşanan olaylar yüzünden, o olayları bahane ederek 6-7 Ekim olaylarını Türkiye'ye yaşatan zihniyet, bugün yeniden o zihniyeti hortlatmak istiyor. Bilsinler ki bunun karşısında Türkiye çok net ve dik bir şekilde duracak. Milletimiz duracak. Siirt'te, o bölgede tekraren çağrıda bulunan insanlar var. HDP'nin genel başkanı, grup başkanları, eş başkanları hepsi kendince insanları sokağa davet ediyorlar. Bunlardan vazgeçmeleri, artık ülkenin, Türkiye'ye partisi olmaya aday olan HDP'nin bu söylemlerden uzak durması gerekir. HDP, Kürt partisi değildir, Türk partisi değildir, Arap partisi değildir. Eğer Türkiye partisi olmak istiyorsanız, tek bire gözle değil, iki gözünüzle beraber Türkiye'yi görmek zorundasınız. Biz AK Parti olarak iki gözümüzle tüm Türkiye'yi, tüm dünyayı görüyoruz. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ıyla gelecek olan kardeşlerimize kapılarımızı açıyoruz."

"İHANET İÇERİSİNDE OLAN İNSANLAR VAR"

Çalık, 'Terörist Türkiye' söylemlerinde bulunanlara da tepki göstererek, " Kobani'de yaşanan vakalarda Türkiye'ye 'terörist devlet' diyen, ihanet içerisinde olan insanlar var. O ihanet içerisinde, vatan hainliği yapan insanlar var. 'Terörist Türkiye' hashtagi ile kaç günden beri twitterda, tüm dünyaya terör ile Türkiye'yi yan yana getiren zihniyeti, biz milletimize havale ediyoruz. Kime, nasıl oy verdiklerini, hangi zihniyette, neler yaptıklarını görmeleri lazım. Sokağa yeniden davet eden bir HDP var. 'Terörist Türkiye' deyip, hashtagler açan maalesef ona destek veren siyasi partiler var. Dolayısıyla bu konuda bütün vatandaşlarımızın da çok ciddi manada hassasiyet göstermesi gerekir. Biz, sadece mağdurun ve mazlumun yanında olan bir ülkeyiz. Asla ve asla terör ile teröristlerle bizim ismimizin yan yana getirmemeniz gerekir. Biz, IŞİD'in terör örgütü olduğunu ilk ilan eden ülkeyiz. Onunla gereken mücadeleyi de yapan ülkeyiz. Dolayısıyla Kobani'de, orada yaşayan öldürülen çocuklarımıza, kadınlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken, o savaşın durdurulması için üzerimize ne düşüyorsa yaptık, bundan sonrada yapacağız. 'Terörist Türkiye' cümlesini ifade edenleri, vatan hainliğiyle itham edip, gerekenin yerine getirilmesini temenni ediyorum" dedi. 

TÜFENKCİ: "ONURSUZ BİR KOALİSYONA MÜSAADE ETMEYİZ"

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, seçimlerin huzurlu ve en iyi şekilde geçmesi için gayret gösteren muhtarlara teşekkür etti.

Tüfenkci, sandıktan çıkan sonuçlarda AKP'nin açık ara birinci parti olduğunu ifade ederek, "Ne yazık ki bütün anlatımlarımıza rağmen, Türkiye'nin koalisyonla yönetilmesi noktasında sandıkta  bir irade ortaya çıktı. Biz, her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeye saygımız sonsuzdur. Çıkan neticede de Koalisyon görüldüğü için bizlerde AK Parti olarak, iyi niyetli olarak koalisyonu yapma noktasında genel başkanımız başta olmak üzere bütün yetkili arkadaşlar gayret gösterecekler. Ama koalisyon kendi ilkelerimizi ayaklar altına alarak, ne olursa olsun onursuz bir koalisyona da asla ve asla AK Parti'nin müsaade edeceğine de biz inanmıyoruz" diye konuştu. 

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, 7 Haziran'da yapılan genel seçimin AK Parti'ye, Malatya ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Eren, Malatya'nın seçimlerde hak ettiği kadar bazı yatırımların olması gerektiğine dikkat çekerek, "Malatya'da en çok işsizlik vardır. Bu seçimlerde kapınızı belki de binlerce kişi işsiz olarak kapınızı çaldı. Malatya göç almış bir memleket ve misafirine karşı duyarlı ve saygılıdır. Malatya halkı, Suriyelileri kendi bünyesinde barındırıyor" dedi.

Bazı partilerin 'kırmızı çizgi' söylemlerinde bulunduklarını anımsatan Eren, "Kırmızı çizgi artık kalkmalı. Türkiye'yi batırmak istiyorlar. Eğer muhalefet olarak seçilenler bunu batırmak istiyorsa, maalesef ki gelecekte siz, bu milletin karşısına çıkamazsınız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız