SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kobani İnsanlığın Direnişi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:21:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen Kobani yürüyüşü, olaysız sona erdi. 

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen Kobani yürüyüşü, Emeksiz Yüzüncü Yıl Kavşağı'nda başladı. Geniş güvenlik önlemi altında, ellerindeki pankart ve dövizlerle Emeksiz alt geçidine kadar yürüyen grup, PTT önünde toplandı.

PTT önünde Malatya Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamada bulunan İNÖDER Başkanı Doç. Dr. Hasan Demirtaş, "Suriye'de, Rojava bölgesinde Kobani kantonu günlerdir ağır silahlarla donatılmış IŞİD çetelerinin kuşatması altında onur ve yaşam mücadelesi veriyor. Kobani'deki halklar, bu saldırılara karşı öz savunma yapıyor. Evlerini, topraklarını ve canlarını IŞİD vahşetinden koruyor. Bizde Kobani'nin bu direnişinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Kobani yalnız değildir" dedi.

Demirtaş, Kobani'ye destek için toplandıklarını ifade ederek, "Üç bir yandan kuşatılmış Kobani'nin yalnızlığı artık son bulmalıdır. Kobani artık bir kentin değil, tüm insanlığın direnişidir. Kobani artık bir coğrafyanın adı değil; barış, eşitlik, kardeşlik, özgürlük gibi insani değerlerin adıdır. İnsanlığa bir çoban yıldızı gibi yol gösteren Kobani'nin izinden gitmeye kararlıyız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, sloganlar atarak, olaysız bir şekilde dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız