SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kobani'den 450 Aile Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:30:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Kobani'de zulüm gören, sıkıntı yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizin başımızın üzerinde yerleri var" dedi. 

Paşaköşkü Mahallesi'nde Demokrasi ve Emek Platformu ile KESK tarafından oluşturulan 'Kobani İle Dayanışma Çadırı'nı ziyaret eden Çalık, Kobani'den Malatya'ya gelen Sabiha Avdo ile bir süre sohbet etti.

Malatya'ya gelen Kobanililer ile ilgili bilgiler alan Çalık, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kobanililer için gerekeni yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi. Kobani'den, Malatya'ya yeni gelen Sabiha Avdo ise, "Türkler olmasaydı hepimiz yok olurduk. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Ziyareti sonrası gazetecilere açıklamada bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya'da Kobani'den gelen misafirlerimizi ziyaret ettik. Oluşturulan Kobani çadırında Suriye'den geleni misafirlerimizle bir araya geldik. Malatya'da şu anda 10 bin kişilik konteynır kentimiz var. Burada Arap ve Türkmenlerimiz var. Kobani'de zulüm gören, sıkıntı yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizin de başımızın üzerinde yerleri var" diye konuştu.

Kobani'den gelen vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda kalmaları için gerekli görüşmeleri yapacaklarını ifade eden Çalık, "Kobani'den gelen Suriyeli kardeşlerimiz şehrin farklı yerlerinde oturuyorlar. Evlerimize yerleşmiş vaziyetteler. Ama biz gerekli görüşmeleri yapıp, daha sağlıklı mekanlar oluşturalım istiyoruz. Bununla ilgili buradaki Suriyeli kardeşlerimizle de görüştük. İnşallah Kobanili kardeşlerimizi de Malatya'da misafir olarak ağırlayacağız" şeklinde konuştu.

"MALATYA'DA 2 BİN 500 KOBANİLİ VAR"

Malatya'da, Kobani'den gelen 2 bin 500 kişinin olduğunu kaydeden Çalık, "Kayıt altında 450 ailenin Malatya'da olduğu biliniyor. Yaklaşık 2 bin 500 civarında misafirimiz var. Beydağı Konteynır Kent'te verdiğimiz hizmet gibi, bütün Kürt kardeşlerimize de hep beraber hem sağlık ve eğitim hizmeti hem de iaşe desteğini hükümet olarak verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.

Çalık'a ziyaretinde, Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da eşlik etti.

POLAT ÖĞRETMENİ ZİYARET ETTİ..

Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Öğretmenimizin Türkmenistan'da yaşamış olduğu bu acı ve üzüntülü olay, Cumhurbaşkanımızın bir kez daha göstermiş olduğu hassasiyetle son bulmuş oldu" dedi. 

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkmenistan'daki temaslarının ardından serbest bırakılan Türk öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat ve ailesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çalık, "Türkiye adına çok önemli bir olay. Yaşanan haksızlığın, mağduriyetin giderilmesi çok önemli bir şey. Bununla ilgili olarak Malatya'daki arkadaşlarımız bizle temasa geçtiklerinde Dışişleri Bakanlığı'na konuyu iletmiştik. Müberra Polat, bir kadının nelere kadir olduğunu bu olayda çok net göstermiş vaziyette. Eşin, Sayın Başbakanımız Malatya'ya geldiğinde görüşmek için partiye geldi. Sayın Başbakanımızın ve eşinin özel ilgisi oldu. Başbakanımız bana 'Öznur hanım bununla mutlaka ilgilenin' talimatını verdi. Sonrasında eşin, biz unuturuz düşüncesiyle gece Muhammet ile beraber çıktığımız yayın programının sonrasında bize ulaştı. Allah razı olsun, iyi ki ulaşmış. Türkmenistan ziyaretinde 'Cumhurbaşkanımızın bunu Türkmenistan Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmede dile getirmesiyle o mağduriyetin giderilebileceğini' söyledik. Cumhurbaşkanımız nerede bir mağdur, nerede bir mazlum, hak gasbı varsa onun için mücadele eder. Öğretmenimin de maalesef Türkmenistan'da yaşamış olduğu bu acı ve üzüntülü olay, Cumhurbaşkanımızın bir kez daha göstermiş olduğu hassasiyetle son bulmuş oldu. Babası Muhammed'ine, Muhammed babasına kavuştu" dedi.

Türkmenistan'da yaklaşık 5,5 ay hapiste kalan Malatyalı öğretmen Hacı Hamdi Hamit Polat ise, "Cumhurbaşkanımız kesin büyük bir lider. Onun tartışması bile olmaz. Ondan başkası da beni oradan getiremezdi zaten. Çok minnettarım ailem ve kendi adıma. Cumhurbaşkanımızın ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

Hacı Hamdi Hamit Polat'ın eşi Müberra Polat da, "Eşim ilk andan beri 'Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan beni gelip buradan almazsa ben buradan çıkamam' diyordu. Cumhurbaşkanı olduktan sonra da aynı şeyi söyledi. Gerçekten dediği de oldu. Beni eşime, çocuklarını da babalarına kavuşturdular. Çok mutluyuz, Allah razı olsun" diye konuştu.

Hacı Hamdi Hamit Polat, Türkmenistan'da Aşkabat Türk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı sırada bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla 20 Mayıs 2014'te tutuklanmış ve 2 yıl hapse mahkum edilmişti. Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucunda Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız